Cei mai buni specialisti in domeniul ortopediei si traumatologiei se intalnesc in congres la Timisoara

De Marcel Hoster
Cei mai buni specialisti in domeniul ortopediei si traumatologiei se intalnesc in congres la Timisoara
© Tion: Cei mai buni specialisti in domeniul ortopediei si traumatologiei se intalnesc in congres la Timisoara
Peste 900 de specialiști în domeniul ortopediei se vor întâlni la Timișoara, săptămâna viitoare, în cadrul unei noi ediții a Congresului Național de Ortopedie și Traumatologie. Pe lista medicilor prezenți la Timișoara se află președintele Societății Europene pentru Sport, Traumatologie, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie, dar și unul dintre foștii căpitani ai Naționalei României la rugby, actual chirurg de succes în Irlanda.

Timișoara devine săptămâna viitoare capitala ortopediei și traumatologiei, între 18 și 21 octombrie în capitala Banatului urmând să se desfășoare Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie – SOROT 2017. Este ediția cu numărul 17 a evenimentului, iar lista invitaților este una selectă. Cei 900 de specialiști de top care vor conferenția provin din SUA, Luxemburg, Italia, Franța, Austria, Grecia, alături de chirurgi și practicieni din România. Printre ei se numără și Romain Seil, președintele Societății Europene pentru Sport, Traumatologie, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie (ESSKA), Brett Levine, Mark Pagnano (AAOS –Academia Americană de Ortopedie) chirurgi și cercetători americani cu experiență în clinici din top 10 SUA și mulți alții. Lor li se alătură și medici români cu o vastă carieră internațională, precum Marius Scarlat, specialist la Clinica Saint Michel din Toulon , Mihai Horia Vioreanu, fost căpitan al echipei naționale de rugby a României, actualmente chirurg la Sports Surgery Clinic din Dublin, sau Florin Ramadani, din Austria.

Aceasta este prima ediție a congresului național în care este abordată și latura interdisciplinară din Ortopedie, evenimentul având secțiuni speciale legate de Imagistică Medicală, Recuperarea medicală, Asistența medicală generală sau Ortopedia Pediatrică. Pentru prima dată, la congres s-au putut înscrie și kinetoterapeuți, asistenți medicali și radiologi, fiind o ocazie perfectă de a afla noutăți din aria lor de specialitate, aplicate în raport cu evoluția în chirurgia ortopedică.

Două cursuri speciale sunt oferite de lectori reprezentând AAOS – Academia Americană de Chirurgie Ortopedică, și ESSKA. În paralel, Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie le oferă medicilor rezidenți prezenți la congres șansa de a participa la o sesiune specială cu premii, constând în participarea la trei evenimente internaționale importante, la întâlnirea anuală AAOS, respectiv congresele ESSKA și EFORT.

Pe 19 octombrie va avea loc și Adunarea Generală a Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, în care se va alege noul Comitet Director și noul vicepreședinte, cel care va prelua președinția organizației începând cu anul 2019.

Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie este un eveniment organizat de către Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie – SOROT, organizație înființată în 1990, care reunește ca membri un număr de peste 1.000 de chirurgi.

Scopul principal al evenimentului este crearea unui cadru perfect în care toți specialiștii interesați pot lua contact cu ultimele noutăți din domeniu, de a schimba idei și a porni colaborări cu medici din țară și străinătate.

Congresul va avea loc la Centrul Regional de Afaceri Timișoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !