Cehov si Creanga, in festivalul Eurothalia, duminica

De S.P.D.
Cehov si Creanga, in festivalul Eurothalia, duminica
© TION: Cehov si Creanga, in festivalul Eurothalia, duminica
Alexandru Dabija și Yuri Kordonsky: două nume sonore pe afișul Eurothalia, în a doua zi de festival. Teatrul German de Stat Timişoara (TGST), organizatorul festivalului, propune duminică, 9 noiembrie 2014, spectacolele „O…ladă”, creație colectivă după Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, la ora 18, la Casa de Cultură a Studenților, și „Pescărușul” de A.P.Cehov,în regia lui Yuri Kordonsky, la ora 20,30, în sala Teatrului German.

În spectacolul „O…ladă”, producția Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, Alexandru Dabija continuă explorarea poveştilor lui Ion Creangă, ”realizând un spectacol în care gâlceava, curiozitatea bârfitoare, invidia, prejudecata, superstiţia sunt sevele umorului, dar şi ale reflecţiei amare.

“<<O…ladă>> aduce în scenă felurite babe, marcate de câte o trăsătură fizică sau morală distinctivă. Comunitatea reunită a babelor satului devine un spaţiu dinamic de sancţionare socială, răbufniri vindicative, dar şi de cozerii spumoase”, susțin organizatorii evenimentului. Muzica și versurile sunt compuse de Ada Milea, iar decorul și costumele poartă semnătura lui Romulus Boicu. Spectacolul se joacă în limba română, cu traducere în limbile germană și engleză.

Piesa „Pescăruşul” de A.P.Cehov a fost montată de regizorul Yuri Kordonsky pe scena TGST în 2013, în scenografia lui Dragoș Buhagiar.

”Regizorul adaugă textului un surplus de emoţie, izbutind să păstreze atmosfera rusească a scriiturii şi încorporând publicul în poveste. Format la Sankt Petersburg sub îndrumarea celebrului Lev Dodin, Kordonsky a montat spectacole în mai multe țări europene, fiind distins cu numeroase premii, precum Premiul The Golden Light din Sankt Petersburg, două premii UNITER sau Premiul pentru cel mai bun spectacol, acordat de Uniunea Teatrelor Europene”, subliniază Lucian Vărșănda, directorul TGST. Spectacolul se joacă în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză.

Alte articole pe aceeași temă:

Festivalul Eurothalia incepe, la Timisoara, cu spectacole despre gravitatie si despre cafea

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !