Cea mai performanta creatie de la Nikon, noul DSLR D4, prezentat la Timisoara

De M. Hoster
Reactualizat la:
Cea mai performanta creatie de la Nikon, noul DSLR D4, prezentat la Timisoara
Timişorenii entuziaşti în domeniul fotografiei, fani ai mărcii Nikon, sunt aşteptaţi, marţi 17 ianuarie 2012 la ora 19 în showroom-ul reprezentantului local, situat în Timişoara, Calea Torontalului nr.40, să testeze „pe viu”, în premieră, noul vârf de gamă al aparatelor DSLR Nikon în format FX, modelul Nikon D4. Momentul va însemna şi întâlnirea cu noul obiectiv AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G.

Echipat cu un senzor full-frame CMOS de 16,2MP, cu un nou motor de procesare, EXPEED3, mai rapid şi mai performant, Nikon D4 oferă sensibilitate ISO nativă cu valori cuprinse între 100 şi 12800 (cu posibilitate de extindere de la 50 la 204800), viteza de declanşare de 11fps, port de reţea inclus, declanşator garantat la 400000 de cadre, slot dual de memorie, XQD şi CF, sau filmare Full HD cu până la 30fps şi HD cu 60fps.

Nikon D4 este dotat cu un senzor CMOS de 16,2MP, care împinge limetele calităţii imaginii la sensibilităţi ISO mari dincolo de ceea ce era considerat posibil până acum, datorită procesorului de conversie analog-digital de 14 biţi, incorporat în senzor, ce reduce la minimum impactul zgomotului de imagine asupra fotografiilor. Noul procesor de imagine EXPEED3 creşte semnificativ viteza de reacţie a aparatului Nikon D4, care poate fotografia în rafală cu până la 11 fps, chiar dacă fişierele sunt considerabil mai mari decât la modelele anterioare, acestea înmagazinând mai multe date datorită procesării pe 16 biţi.

Modul de filmare Full HD este unul cu totul nou, oferind calitate cinematografică filmelor realizate. Acestea pot avea 30fps, 25fps sau 24fps în modul 1080p sau până la 60fps în modul 720p. Filmele pot fi realizate în Full HD atât în formatul FX şi DX, cât şi în formatul nativ 1920×1080. Nikon D4 oferă un control mult mai bun al înregistrării audio, fiind dotat, pe lângă intrarea separată de microfon, şi cu o ieşire pentru căşti, necesară controlului fin al calităţii audio a filmului. Pentru cei care doresc editarea rapidă a filmelor, Nikon D4 oferă în premieră o ieşire HDMI fără compresie către monitoare externe, prin intermediul cărora să se poată controla mai uşor calitatea video.

Pentru a oferi cea mai bună performanţă în orice situaţie, Nikon D4 este dotat cu un sistem reproiectat de focalizare automată cu 51 de puncte, din care 15 sunt senzori în cruce, precum şi cu sistem avansat de recunoaştere a scenei, bazat pe un senzor RGB de 91000 de pixeli. Controlul este mult mai simplu datorită butoanelor iluminate, a monitorului LCD de 3,2 inci şi a noilor joystick-uri de comandă. Vizorul acoperă 100% din cadru, are o magnificare de 0,7x şi include opţiunea de orizont electronic, disponibilă şi pe ecranul LCD în modul Live View.

Nikon D4 include şi noul slot de memorie XQD de mare viteză, precum şi portul de conectare LAN prin cablu de reţea. Aparatul se poate conecta şi wireless la Internet prin intermediul noului transmitator WT-5, care acceptă conectări pe protocol HTTP si FTP. Dintre aplicaţiile software incorporate în noul Nikon D4 trebuie amintite sistemul de realizare a filmelor time-lapse, sistemul HDR (High Dynamic Range) şi editarea fisierelor foto şi video direct din aparat.

În ceea ce priveşte obiectivul AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G reprezintă modul cel mai accesibil prin care fotografii pot profita de experienţa bogată a Nikon în ceea ce priveşte obiectivele de portret cu o diafragmă foarte deschisă. Noul design al sistemului optic a fost optimizat pentru a indeplini cerinţele unui aparat foto DSLR modern. Cu o greutate de doar 350 de grame, obiectivul este compatibil cu aparatele foto DSLR în format FX şi are o distanţă focală (echivalentă) de 127,5 mm atunci când este utilizat împreună cu aparatele foto DSLR în format DX.

Nikon D4 va fi disponibil pentru vânzare începând cu 16 februarie şi va costa 24999.00 lei, iar obiectivul AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G va putea fi achiziţionat la finalul lunii martie 2012 şi va costa 2299.00 lei.

Cei care vor să testeze noul D4 pot aduce la sesiunea de teste şi alte obiective pe care le au în dotare. De asemenea, li se recomandă să aibă un card CF pentru a putea vedea ulterior fotografiile făcute.

Tehnologia foto DSLR la superlativ: Nikon a lansat noul model full frame D4 l VIDEO0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !