Ce se mai discuta in Consiliul Local Timisoara: interzicerea Bisericii Ortodoxe si infiintarea Religiei Nationale

De Bogdan Marta
35Comentarii
Ce se mai discuta in Consiliul Local Timisoara: interzicerea Bisericii Ortodoxe si infiintarea Religiei Nationale
© Ce se mai discuta in Consiliul Local Timisoara: interzicerea Bisericii Ortodoxe si infiintarea Religiei Nationale (foto: arhiva)
Moment halucinant, în ultima ședință a Consiliului Local Timișoara, desfășurată vineri, la Filarmonica Banatul. Consilierii locali au primit în mape adresa unui cunoscut revoluționar timișorean prin care acesta cerea, nici mai mult, nici mai puțin, decât interzicerea Bisericii Ortodoxe și înființarea Religiei Naționale Române.


Inițiatorul acestei propuneri, revoluționarul Lorin Fortuna, a adresat un memoriu de aproape șase pagini Consiliului Local Timișoara prin care cere scoaterea în afara legii a Bisericii Ortodoxe Române.

„Eu Lorin Fortuna, conștientizând că cea mai mare parte a răului existențial, ființial-superior, pe care îl suportă marea majoritate a Populației statale a României are, drept cauză: <înrobirea> religioasă a majorității Populației statale, de către Biserica Creștină Ortodoxă Română, declar următoarele: 1.- Religia Ortodoxă trebuie scoasă în afara legii dacă nu renunță la practicarea ritualului de botez al aderenților la această religie ca: <robi> ai lui <Dumnezeu>, care <Dumnezeu> este proclamat a fi: <Hristos- Dumnezeul nostru>”, se arată în memoriul adresat de Misiunea Astrală „România Altruistă și Înțeleaptă” și semnat de Lorin Fortuna în calitate de „conducător” al acestei entități. Precizăm că semnele de ortografie și punctuație aparțin autorului.

În continuare, revoluționarul explică pe parcursul celor aproape șase pagini că reformele religioase care au avut loc de-a lungul timpului au adus modificări semnificative care nu sunt menționate nici în Vechiul sau Noul Testament. În opinia acestuia, modificările respective și mai ales utilizarea cuvântului de „rob al lui Dumnezeu” este nici mai mult, nici mai puțin, decât o blasfemie.

Fortuna mai susține că a ajuns la aceste concluzii în calitate de „inițiat în Existențialism și Ezoterism”

Revoluționarul dă vina pe Biserică și pentru emigrarea românilor în Occident după Revoluția din 1989.

„Emigrarea masivă, din România (echivalentă, de asemenea, unui catastrofal genocid populațional și civilizațional), în perioada de după înfăptuirea Revoluției Române din decembrie 1989, precum și prăbușirea întregului sistem economic, de Stat, apreciez (în calitate de inițiat în Existențialism și Ezoterism) că se datorează, în măsură determinantă, creșterii, la nivel statal, până la cote aberante, a influenței statale, pe de o parte, respectiv a aderenților religioși, bigotizați, pe de altă parte, ai celor 2 religii principale (incriminate anterior, ca fiind: subversive și distructive la nivel ființial-superior), și practicate, masiv, în România, constituie o situație remarcată și semnalată, inclusiv public, la nivelul organelor de conducere ale Uniunii Europene, unde Populația României este apreciată a fi cea mai: <bigotizată>, dintre toate Populațiile statale din cadrul Uniunii Europene”, mai scrie Fortuna.

În încheiere, revoluționarul susține că el a reușit să se „elibereze” din „starea existențială de rob religios” și, prin urmare, proclamă declanșarea „Revoluției Religioase Române”, precum și înființarea unei Religii Naționale prin care vor fi cinstiți „inclusiv în mod specific religios, marii binefăcători ai Statului România”.

Interesant este că această pledoarie pentru scoaterea în afara legii a Bisericii Ortodoxe Române a ajuns în mapele consilierilor locali timișoreni, care nu au nicio atribuție în acest domeniu. Iar totul s-a întâmplat pentru că, din punct de vedere legal, aleșii locali trebuie să ia la cunoștință aceste memorii, indiferent cât de aberante ar fi ele. Evident, deși inițial consilierilor locali li s-a comunicat că trebuie să și voteze această adresă, adică și o susțină sau să o respingă, până la urmă s-a stabilit că este de ajuns ca ei să ia la cunoștință existența acesteia. Lucru pe care consilierii l-au și făcut, fără alte comentarii pe marginea acestui subiect.35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor