CCIAT cauta solutii pentru piata muncii din zona transfrontaliera

De Marcel Hoster
2Comentarii
CCIAT cauta solutii pentru piata muncii din zona transfrontaliera
Camera de Comerţ Timiş face un prim pas spre găsirea unei soluţii pentru lipsa de personal din economia timişeană. Împreună cu parteneri sârbi va derula un proiect finanţat din bani europeni care va aborda problema mobilităţii forţei de muncă din zona transfrontalieră.

Prin intermediul proiectului „Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, alături de Camera de Comerț și Industrie a Serbiei prin Camera Regională din Districtul de Nord al Banatului Kikinda și Primăria Orașului Kikinda caută soluţii care ar putea ajuta oamenii din ţara vecină să-şi găsească locuri de muncă, iar firmele din Timiş să obţină personalul de care au nevoie. Deocamdată, doar cu vorbe şi pliante. Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, Axa Prioritară 1: Promovarea ocupării forței de muncă și consolidarea serviciilor de bază pentru o creștere favorabilă incluziunii, Obiectivul 1.1.: ”Ocuparea și mobilitatea forței de muncă”. Proiectul are o durată de implementare de 15 luni, începând cu luna mai a acestui an.

Prin acest proiect partenerii doresc facilitarea accesului pe piața forței de muncă și sporirea oportunităților de angajare în zona transfrontalieră. Obiectivul specific al proiectului vizează intensificarea cooperarii în domeniul pieței forței de muncă prin crearea unei rețele între instituții, companii și șomeri, rețea care va oferi servicii și informații șomerilor din grupurile dezavantajate din zona transfrontalieră.

În cadrul proiectului se vor derula mai multe activități importante: crearea unei rețele de cooperare tranfrontalieră în domeniul pieței muncii; instruirea grupului țintă (format din persoane din Serbia care caută un loc de muncă în zona transfrontalieră); deschiderea a două info-point-uri (punte de informare) în Serbia și în România; Organizarea a două târguri de joburi pentru grupul țintă; publicarea unui Ghid care va conține reglementări legislative din România și Serbia, cât și expresii uzuale, cuvinte cheie pentru facilitarea comunicării uzuale, în cele două limbi.

Grupul țintă al proiectului este format din şomerii din zona transfrontalieră, din Regiunea Banat și Județul Timiș, cu precădere persoane din grupurile defavorizate (persoane cu vârsta peste 50 de ani, tineri, femei), dar şi companiile din România și Serbia care au dificultăți în găsirea forței de muncă necesare.
Informați suplimentare despre proiect se pot obţine la tel. 0372 185 285, e-mail: cmirea@cciat.ro, Cosmina Mirea – coordonator proiect CCIAT.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor