Cauciucuri murdare, străzi murdare! Poliția Locală a făcut controale lângă șantiere

De Roxana Deaconescu
12Comentarii
Cauciucuri murdare, străzi murdare! Poliția Locală a făcut controale lângă șantiere
© foto: Direcția Poliția Locală Timișoara
Străzile din Timișoara au ajuns să fie pline de mizerie și din cauza șoferilor care pleacă cu mașinile murdare de pe șantiere, fără să curețe cauciucurile de noroaie sau alte resturi de materiale de construcții, deși au obligația să o facă. Polițiștii locali au dat peste 100 de amenzi de la începutul anului.

Oamenii legii spun că au controlat foarte mult, în ultima perioadă, modul în care persoanele fizice și juridice care execută lucrări de construcții, reparații și demolări la clădiri sau lucrări edilitar-gospodărești au respectat obligațiile pe care le au, conform HCL 159/2016, referitoare la Regulamentul privind gestionarea deșeurilor de construcții și demolări.

Polițiștii locali au mers și la sesizări, după ce tot mai mulți oameni s-au plâns că șoferii de camioane au umplut străzile de noroaie.

„În cadrul patrulărilor efectuate, dar și ca urmare a sesizărilor, au fost constatate și aplicate anul acesta tot atâtea sancțiuni pentru un număr de 114 persoane fizice și juridice care nu au respectat acest regulament. Spre exemplu, zilele trecute, un conducător auto care a ieșit dintr-un șantier de pe str. Ștefan Procopie a fost sancționat deoarece a murdărit căile publice cu noroi și diverse materiale. Situații de încălcare a actului normativ menționat au mai fost întâlnite în ultima perioadă pe străzi precum E. Gârleanu, Rapsodiei, Orăștie, Milos Cirneaski, Tiberiu, Timișan Pop, Ștefan cel Mare, Islaz, Pan Halipa, General Dragalina, Calistrat Higaș, Samuel Micu, Dragoș Vodă, Bobâlna, Mircea cel Bătrân”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Atenție! Conform legislației locale, persoanele fizice și juridice care desfășoară lucrări sunt obligate, printre altele, să nu depoziteze pământul rezultat din lucrările de construcții pe un amplasament fără aprobarea emisă de serviciile de specialitate, să nu murdărească căile publice ca urmare a activităților de încărcare–descărcare a mijloacelor de transport, să nu preparare mortarele sau betoanele direct pe sol, să efectueze lucrări de salubrizare a domeniului public și a amplasamentelor organizărilor de șantier aprobate, să ia măsuri de împiedicare a producerii și răspândirii prafului în și din incinta organizărilor de șantier, să amenajeze căi de acces din organizările de șantier până la căile și drumurile publice, înainte de începerea construcțiilor pentru a preveni murdărirea străzilor, trotuarelor, la ieșirea din zona construibilă, să ia măsuri de asigurare a unei rampe de spălare sau de curățare a roților autovehiculelor ori utilajelor de orice fel care părăsesc organizările de șantier.

Amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei pentru persoane fizice și între 1.500 și 2.500 de lei pentru persoane juridice. Controalele continuă.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor