Cate mijloace de transport scoate zilnic RATT pe traseu si pe ce linii

De Roxana Deaconescu
18Comentarii
Cate mijloace de transport scoate zilnic RATT pe traseu si pe ce linii
Transportul public în Timișoara îi nemulțumește zi de zi pe călători, care ajung să aștepte chiar și jumătate de oră într-o stație până când să vină un tramvai sau un autobuz ori un troleibuz. Reprezentanții Regiei Autonome de Transport Timișoara susțin că au suficiente mijloace de transport în parcul auto, dar s-au plâns în trecut de faptul că le pleacă șoferii din cauza salariilor mici.

Tion.ro a cerut o situație clară de la RATT, încercând să aflăm câte mijloace de transport sunt scoase zilnic pe traseu și pe ce linii, unele dintre ele fiind extrem de aglomerate, cum ar fi linia 33, de exemplu, unde oamenii se înghesuie în vehicule.

Potrivit oficialilor regiei, parcul auto al RATT este format din 81 de tramvaie, 50 de troleibuze, șase minibuze și 85 de autobuze. Din totalul autobuzelor, 55 sunt vehicule scurte și 30 articulate, au declarat aceștia pentru tion.ro.

Cu toate acestea, doar 30 de tramvaie au circulat în luna octombrie pe toate liniile, 31 de troleibuze și 42 de autobuze.

Patru tramvaie au circulat zilnic pe linia 1, cinci pe linia 2, șase pe linia 4, șase pe linia 7, trei pe linia 8 și șase pe linia 9. În total, pe tot parcursul lunii octombrie, au fost scoase pe traseu 30 de tramvaie din totalul de 81 aflate în parcul auto al regiei.

În ceea ce privește troleibuzele, reprezentanții RATT susțin că patru au fost scoase zilnic pe traseu pe linia 11, două pe linia 13, cinci pe linia 14, patru pe linia 14, patru pe linia 16, trei pe linia 17, trei pe linia 18, trei pe linia M11 și trei pe linia M14. În total au circulat 31 de troleibuze din totalul de 50 câte sunt în parcul auto al RATT.

Cât despre autobuze, pe linia 21, în luna octombrie, a circulat un singur autobuz zilnic, unul a fost pus linia 28, unul pe linia 32, patru pe linia 33, două pe linia 33B, patru pe linia 40, patru pe linia Expres 1, două pe linia Expres 3 și linia 3, unul pe linia Expres 4, unul pe linia Expres 4B, unul pe linia Expres 6, cinci pe linia Expres 7, patru pe linia Expres 8, unul pe linia M35, trei pe linia M22, unul pe linia M29 și unul pe linia M44. În total, pe tot parcursul lunii octombrie, RATT a scos pe traseu 42 de autobuze din totalul de 85 câte se află în parcul auto al regiei.

Oficialii RATT susțin că doar cinci minibuze din cele șase venite la Timișoara au fost puse în circulație în luna octombrie. Așadar, unul singur a circulat pe linia 5, după ce au fost scoase tramvaiele din circulație, unul pe linia Expres 6, unul pe linia Expres 4, unul pe linia Expres 4B și unul pe linia 23.

RATT are angajați 97 de vatmani, 81 de conducători de troleibuze și 101 șoferi de autobuze.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor