Case ecologice, tehnologii de decontaminare a apei si instalatii automate de producere, la cea de-a doua editie a Targului de Inovare

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Case ecologice, tehnologii de decontaminare a apei si instalatii automate de producere, la cea de-a doua editie a Targului de Inovare
© TION - Case ecologice, tehnologii de decontaminare a apei si instalatii automate de producere, la cea de a doua editie a Targului de Inovare
Produsele, serviciile şi tehnologiile eco-inovative care îşi găsesc aplicare practică în susţinerea dezvoltării sustenabile prin reducerea impactului asupra mediului sunt tema celei de-a doua ediţii a Târgului Regional de Inovare, deschis miercuri. Firmele din Regiunea Vest îşi expun realizările în domeniu, încercând în acelaşi timp să-şi găsească parteneri pentru punerea în aplicare a produselor realizate.


Miercuri, 12 noiembrie 2014, a început cea de-a doua ediție a Târgului Regional de Inovare – târg organizat și în acest an la Expo Arad de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în parteneriat cu Asociaţia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic.

Această a doua ediție a târgului este dedicată eco-inovării – produsele, serviciile sau tehnologiile eco-inovative fiind cele care își găsesc aplicare concretă în susținerea dezvoltării sustenabile prin reducerea impactului asupra mediului sau prin folosirea eficientă a resurselor.

Printre expozanţi se găsesc şi cei 10 câștigători ai Competiției Regionale de Inovare, acestea prezentând produsele eco-inovative premiate în cadrul competiţiei: instalație de decontaminare a apei reziduale medicale, supliment alimentar din plante utilizat în prevenirea și combaterea Nosemozei la albine, vopsea lavabilă cu proprietăți termoizolante, unguent farmaceutic pe bază de extract carotenoidic din cătină, unguent farmaceutic pe bază de extract carotenoidic din fructe de cătină și procedeu de obținere, aliment funcțional pentru managementul greutății corporale, procedeu și dispozitiv de sudare cu element activ rotitor, pompă vacuum UP30 electrică pentru sistemul de frânare, eco-bordei, instalație automatizată pentru producerea biogazului.

În cadrul târgului s-a lansat şi Strategia Regională de Specializare Inteligentă a Regiunii Vest și se prezintă participanților oportunităţile de finanțare pentru cercetare și inovare în Regiunea Vest cu fonduri nerambursabile în perioada 2014 – 2020, iar cei interesați de identificarea proiectelor regionale strategice care să câștige finanțare nerambursabilă prin Programul Orizont 2020 pot participa la atelierul organizat în cadrul târgului.

Târgul Regional de Inovare are rol de facilitator în realizarea de schimburi de informații între participanți și reprezentanți ai Comisiei Europene, ai administrației publice centrale și locale, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului universitar, organizaţii de cercetare, precum și alți actori cheie din domeniul inovării. De asemenea, în cadrul târgului, participanții au posibilitatea de a identifica potențialii colaboratori, competențele noi și soluțiile inovative cu potențial semnificativ de finanțare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor