Cartierul Lipovei, lăsat fără curent de duminică după-masă. Avarii majore la Enel

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
74Comentarii
Cartierul Lipovei, lăsat fără curent de duminică după-masă. Avarii majore la Enel
© Tion: Cartierul Lipovei, lăsat fără curent de duminică după-masă. Avarii majore la Enel
Foarte mulți timișoreni care locuiesc în zona Lipovei stau fără curent de mai bine de 16 ore. Enel a oprit alimentarea încă de duminică după-amiază, iar pe unele străzi tot nu s-a revenit la normal. Oamenii sunt revoltați că li se strică mâncarea în frigidere.

Două avarii majore Enel i-au lăsat fără curent pe timișorenii care locuiesc în zona Ion Ionescu de la Brad. Oamenii stau fără energie electrică încă de duminică după-masă.

„Zona Lipovei este fără curent de duminică după-masă, cei de la Enel nu au furnizat încă un motiv pentru întreruperea curentului, iar timpul de soluționare a deranjamentului se tot prelungește cu câte două sau patru ore începând de duminică seară”, ne-a scris un cititor tion.

Un alt cititor acuză incompetența Enel și spune că problema persistă încă de duminică, de la ora 18.

„Pe străzile Ion Ionescu de la Brad, Sf. Apostoli Petru și Pavel, Oravița și adiacente nu este curent de ieri de la ora 18, nu se face nimic în privința asta. Am sunat de șapte ori și mi se spune că se urgentează, dar am fost la fața locului și sunt fix doi muncitori care se ocupă de problemă. După 17 ore fără curent se ocupă doar doi oameni. Nu e nicio urgență faptul că sute sau mii de oameni din zonă nu au curent și se topesc în casă, iar mâncarea se strică în frigidere”, ne-a scris un alt timișorean.

O cititoare ne spune spune că furnizarea energiei electrice a revenit cândva în jurul orei 9 dimineața, luni, dar a picat din nou.

Potrivit celor de la Enel, au fost două defecțiuni majore la linia de medie tensiune și e nevoie de săpături serioase pentru reparații. Încă sunt afectate străzile Ion Ionescu de la Brad, Verde, Stuparilor, Apostoli Petru și Pavel, Pomiculturii, Oravița, Holdelor și arterele adiacente.

„Echipele E-Distribuție Banat lucrează pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a tuturor clienților afectați de defectele apărute pe o linie subterană de medie tensiune în zona Lipovei din municipiul Timișoara. Unul dintre defecte a fost deja remediat, iar pentru cel de-al doilea sunt în curs de desfășurare lucrările de săpături și reparații, pentru a realimenta zona Ion Ionescu de la Brad. Regretăm neplăcerile provocate clienților”, au declarat reprezentanții Enel pentru tion.ro.

UPDATE. Noi estimări de la Enel: revine curentul la ora 21

Potrivit Dispeceratului Enel, realimentarea zonei afectate se va face în jurul orei 21. Primele estimări spuneau că va fi reluată distribuția energiei electrice în jurul orei 12.

Oamenii sunt revoltați și spun că sunt duși cu zăhărelul de angajații Enel.

„Din păcate, nu se rezolvă nimic. Enel nu mai răspunde la telefoane, iar unde este avaria sunt tot doi muncitori, care de la ora 9 până acum au săpat un șănțuleț și atât. Se tot mută ora estimată cu câte trei ore, dar nicio speranță”, ne-a scris un cititor.

De cealaltă parte, oficialii companiei de electricitate spun că pe teren lucrează atât muncitori Enel, cât și muncitori ai firmelor subcontractate.

UPDATE 2. Enel lucrează sub un garaj, anunță că o singură zonă mai e afectată

Reprezentanții companiei de electricitate susțin că o singură zonă mai este afectată, pe str. Ion Ionescu de la Brad și străzile adiacente. Potrivit acestora, se lucrează sub un garaj proprietate privată, accesul fiind destul de dificil.

„Echipele E-Distribuție Banat și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a tuturor clienților afectați de defectele apărute pe o linie subterană de medie tensiune în zona Lipovei din municipiul Timișoara. Mai multe defecte au fost deja remediate, rămânând afectată zona Ion Ionescu de la Brad. La această oră sunt în curs lucrări de săpături și reparații pentru remedierea unui defect survenit sub un garaj proprietate privată, la care accesul echipelor a fost îngreunat. Regretăm neplăcerile provocate clienților”, au anunțat oficialii Enel în jurul orei 19.30.

UPDATE 3. Protest în Lipovei, după mai bine de 24 de ore fără curent

Timișorenii care locuiesc în cartierul Lipovei au ieșit în stradă, nemulțumiți că nu au curent de mai bine de 24 de ore. Oamenii s-au oprit pe o trecere de pietoni și au blocat circulația. Polițiștii au ajuns și ei la fața locului și încearcă să îi calmeze.

foto: cititor tion.ro ©

Reprezentanții Primăriei Timișoara spun că au luat și ei legătura cu oficialii Enel. Compania a cerut permis de spargere de la primărie pentru a sparge pe str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel, pentru a face o nouă legătură, accesul fiind îngreunat pe sub garajul sub care se află rețeaua de medie tensiune.

UPDATE 4. Enel a reușit să repare avaria, ISU a trimis generatoare. Revine curentul în Lipovei

Încet-încet se aprinde lumina în apartamentele timișorenilor care locuiesc în cartierul Lipovei și care stăteau fără curent încă de duminică după-amiază. Muncitorii Enel au reușit abia în jurul orei 22 să repare avaria care a lăsat mai multe străzi din cartier fără curent mai bine de 28 de ore.

La finalul zilei de luni au intervenit și pompierii, care au anunțat că au trimis patru generatoare de mare capacitate din Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin spre cartierul Lipovei. Deși Enel a reparat avaria, cele patru generatoare vor asigura zona în cazul în care furnizarea energiei electrice va fi din nou întreruptă și reparațiile celor de la Enel nu vor ține.

„Având în vedere situația nealimentării cu energie electrică în municipiul Timișoara, zona cartierul Lipovei, au fost dislocate și sunt pe drum un număr de 4 containere de tip generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Timiș, ISU Arad, ISU Hunedoara și ISU Caraș Severin. Containerele de tip generatoare de mare capacitate vor asigura alimentarea cu energie electrică până la remedierea problemelor”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș.

Tot la final de zi a luat atitudine și primarul Nicolae Robu, care a scris pe Facebook, din concediu, un mesaj prin care îi numește incompetenți pe cei de la Enel.

„ENEL, ÎNCETAȚI SĂ VĂ MAI BATEȚI JOC DE NOI! Aflu cu indignare că cetățenii din Calea Lipovei sunt fără curent de două zile (de duminică după-amiază – n.r.)! Este inadmisibil așa ceva! Explicația e clară: privatizarea în batjocura poporului român a avuției noastre, a tuturor românilor, în termeni de distribuție a energiei electrice. Cum? Nu numai pe nimic, nu numai fără obligații clare de retehnologizare permanentă, pt a se ține pasul cu dinamica cerințelor și fără sancțiuni pt neîndeplinirea și a minimului de obligații stabilite mai mult de formă, să nu fie vidă secțiunea respectivă din contract, dar ÎN CONDIȚII DE MONOPOL! Iar în atari condiții, bieții cetățeni și noi, administrațiile publice locale, nu putem face nimic, fiind 100% la cheremul ENEL! Atât eu, cât și ceilalți colegi primari, sunt convins, am încuraja concurența pe raza unităților noastre administrativ-teritoriale, convinși că doar ea ar conduce la servicii de calitate! Dar… nu putem, pt că monopolul este garantat de statul român! Să le fie rușine tuturor celor care au avut indolența / incompetența de a ține un cartier întreg două zile (de duminică după-amiază – n.r.) fără curent, în 2019! Și când spun tuturor, îl am în vedere și pe proprietarul de garaj care am înțeles că nu și-a dat acceptul să se sape pe sub garajul său (oricum, însă, eu consider că ar fi trebuit să se recurgă, în câteva ore, nu după două zile, la soluții alternative!)”, a scris Robu pe rețeaua de socializare.74Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor