Camerele de Comert din Timis si Voivodina au semnat un acord de colaborare

De Marcel Hoster
Camerele de Comert din Timis si Voivodina au semnat un acord de colaborare
© Tion: Camerele de Comert din Timis si Voivodina au semnat un acord de colaborare
Firmele din Timiș și din regiunea sârbă Voivodina vor beneficia de susținere în derularea afacerilor bilaterale. Reprezentanții Camerei de Comerț Timiș și cei ai Camerei de Comerț din Voivodina au semnat joi la Timișoara un acord de colaborare.

Serbia este partenerul extern noncomunitar numărul 1 al județului Timiș, dar relațiile de afaceri cu această țară pot fi îmbunătățite în continuare. În acest sens, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie Voivodina, din Serbia, au parafat joi la Timișoara un acord de colaborare. Cele două organizații vor depune eforturi pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre regiuni, a investițiilor și a comerțului.

„Prin încheierea acestui acord ne dorim o colaborare îndelungată între Voivodina și Camera de Comerț din Timiș. Este de interes ca aceste două regiuni să fie în strânsă legătură, ambele sunt în expansiune și dezvoltare. În acord se vor cuprinde toate domeniile în care există oportunități de colaborare, de asemenea deschidem oportunitățile pentru firmele românești și sârbești, dar și posibilitatea ca și capitalul sârb să fie investit în România, iar cel românesc să fie investit în Serbia. Este foarte importantă colaborarea regională, deoarece România și află în UE și experiența în ceea ce privește fondurile europene este de folos pentru noi. Vă garantez că nu o să fie o simplă formalitate acest protocol, o să se dezvolte și într-un plan de acțiuni pe viitor”, a declarat Boško Vučurević, președintele Camerei de Comerț și Industrie Voivodina.

„O să lucrăm, o să fim în relații bune și cu Camera de Comerț din Novi Sad (n.r. capitala regiunii Voivodina), dar și cu celelalte camere. De foarte mulți ani avem relații foarte bune cu Serbia, în anii trecuți am derulat 20 de proiecte în valoare de 20 de milioane de euro cu Serbia, unul dintre ele este Made in Banat, în care produse din România și Serbia au primit această marcă. Vă asigur că întâlnirea de astăzi nu este doar o formalitate, o strângere de mână și o fotografie, o semnare a unui acord, ci vom pleca de aici cu o agendă de lucru, un program, care o să ne permită ca în decursul acestui an și anul viitor să avem proiecte împreună”, a declarat și Florica Chiriță, directorul CCIAT.

Cele două Camere se vor sprijini reciproc în scopul dezvoltării afacerilor și a legăturilor dintre firmele din cele două regiuni, vor face schimb de informații și vor organiza misiuni economice în cele două țări pentru societățile membre. Valabilitatea noii înțelegeri parafate joi este de un an de zile și se prelungește anual în mod automat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor