Calorii negative fara viata de ierbivor: de la carnivor si supraponderal la carnivor si suplu (P)

Reactualizat la:
Calorii negative fara viata de ierbivor: de la carnivor si supraponderal la carnivor si suplu (P)
Nu am nimic impotriva vegetarienilor. Ba, cred chiar, ca merita respect cineva, care din consideratie pentru viata in general, prefera sa stie ca nu au fost chinuite animale doar pentru a fi mancate. Si asta, pentru ca putem foarte bine sa traim din legume si fructe, atata timp cat organismul nostru primeste tot ce ii este necesar. Primeste tot ce ii este necesar, ba uneori, chiar si ceva in plus: o silueta de invidiat.

Cum asa? Pai haideti sa privim varianta simplificata a ingrasatului, valabila pentru o persoana cu parametrii normali de metabolism, glicemie, structura osoasa, masa musculara, etc.

Cum functioneaza ingrasatul asadar:

Corpul nostru are nevoie de energie pentru a-si desfasura activitatile zilnice. Aportul caloric este cel care furnizeaza energia respectiva. Atunci cand aportul caloric este mai mare decat necesarul pentru aceste activitati, corpul nostru face ceva, care este perfect functional de fapt: va stoca caloriile in grasimi, pentru a fi utilizate mai tarziu. Ne ingrasam, asadar, pentru ca furnizam corpului un aport caloric mai mare decat ii este necesar.

Spre deosebire de vremurile in care grasimea respectiva trebuia sa faciliteze sedinte de vanatoare sau de munca fizica in uzine periculoase, sau sa suporte o iarna grea, astazi cotidianul nostru arata altfel. Opt ore de stat la birou nu consuma atatea calorii, cate suntem obisnuiti sa “alimentam” corpului, prin obiceiurile de alimentatie. Orice dieta din lumea asta trebuie sa tina cont de acest fapt, adica sa tina o balanta a aportului caloric versus consum caloric. Una dintre dietele care fac asta printr-un mecansim mai aparte, care nu implica strictete in a te abtine de la mancare (nu cantitatea conteaza, ci specificul mancarii), este dieta vegetariana.

De ce este dieta vegetariana mai speciala? Pentru ca anumite legume si fructe contin asa numitele “calorii negative”. Acestea sunt calorii pentru care corpul investeste mai multa energie pentru a le asimila, decat pentru a le stoca. Pentru o lista a alimentelor cu calorii negative, consultati: http://prodieta.ro/dieta_calorii_negative_lista_caloriilor_negative_alimente_care_nu_ingrasa/

Consultand aceasta lista, veti vedea ca exista intr-adevar o sumedenie de alimente care contin calorii negative, ba chiar extrem de gustoase unele dintre ele…

… dar sunt gustoase pentru toata lumea? Ar putea oricine sa traiasca mancand doar varza, broccoli, ananas si morcovi? La aceasta intrebare, desi retorica, o sa las fiecare cititor in parte sa raspunda pentru sine. Eu unul, nu pot sa traiesc nici macar o saptamana fara un “catren” de mici, o ciorba de perisoare (cu perisoarele cat mingile de tenis) sau o friptura in sange (la care vegetarienii cartofi prajiti de 2 ori nu reprezinta nicidecum calorii negative). Nu pot, si nici n-o sa incerc vreodata, ca sa nu ma frustrez…Da, ii respect pe vegetarieni, dar nu pot fi ca ei, cu tot respectul.

Ce e de facut? Ideea de a livra corpului calorii negative ramane totusi atractiva, pentru oricine. Este deosebit de atractiva aceasta idee pentru aceia care nu muncesc ca in secolul 18 (consum caloric enorm) si nici nu traiesc cu posibilitati alimentare tot de atunci (aport caloric de 2 ori mai mic). Adica se pune aceasta intrebare pentru majoritatea orasenilor secolului 21, in fond: putem asimila destule calorii negative fara a fi vegetarieni? Raspunsul vine de la un laborator francez, Novapharm, care a gasit o solutie foarte ingenioasa pentru aceasta problema.

Iata sirul de intrebari si raspunsuri pe care l-a pus acest laborator:

Care este alimentul cu cele mai multe calorii negative?

Raspuns: varza

Cata varza ar trebui sa mananci, in conditiile in care nu esti vegetarian?

Raspuns: foarte multa, preferabil intr-o forma concentrata, precum supa.

Dar daca tot vorbim de o forma concentrata, se poate si intr-o forma si mai concentrata?

Raspuns: Da, oarecum… daca s-ar putea in capsule, ar fi ideal.

Solutia laboratorului respectiv, se numeste CabbageForte. Ea reprezinta raspunsul la ultima intrebare de mai sus. Laboratorul francez Novapharm a reusit sa incapsuleze supa de varza sub forma de extracte superconcentrate. Prin acest proces, se pot concentra 10 kilograme de varza intr-o capsula, astfel incat nu mai e nevoie sa le mananci.

Eu personal, am incercat pastilele si pot sa spun ca ma ajuta. Desi catrenul meu de mici s-a transformat intr-un quintet, am inceput sa slabesc, saptamana de saptamana cateva kilograme. Sau, poate, tocmai pentru ca iau CabbageForte, imi permit sa mananc un mic in plus… si nu pe saptamana, asa cum ma laudam mai sus, ci odata la 3 zile.

Cei care au facut bine si au adus CabbageForte de la Novapharm in Romania, se gasesc aici.