Bojin nu crede ca vaporasele vor putea circula peste fantana de 2 milioane de euro dorita de Robu

De B.A.M
17Comentarii
Bojin nu crede ca vaporasele vor putea circula peste fantana de 2 milioane de euro dorita de Robu
© TION - Bojin nu crede ca vaporasele vor putea circula peste fantana de 2 milioane de euro dorita de Robu
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, care în trecut a ocupat şi funcţia de director al Administraţiei Apelor Banat, crede că trebuie făcută o alegere între navigabilitatea pe Bega şi fântâna cu jocuri de apă, lumină şi muzică în valoare de 2 milioane de euro, dorită de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, în zona Flora. Asta, desigur, dacă specialiştii nu vor găsi o soluţie care permite realizarea ambelor proiecte…


Vă reamintim că, încă din campania electorală, primarul Nicolae Robu a promis realizarea unei fântâni arteziene cu jocuri de lumină şi muzică pe Bega, în zona Flora. Investiţia este acum estimată la 2 milioane de euro, iar în bugetul Primăriei Timişoara pe anul în curs au fost prevăzuţi 150.000 de lei pentru studiile necesare demarării investiţiei.

Fost director al Apelor Banat, administraţie care s-a ocupat de proiectul de curăţare a canalului Bega, ce va permite redeschiderea navigaţiei, Titu Bojin crede că fântâna arteziană dorită de Robu ar putea afecta navigabilitatea pe Bega, însă pot fi găsite şi soluţii tehnice astfel încât cele două proiecte să nu se bată cap în cap.

„Eu zic că zona în care se vor face jocurile de lumini trebuie să fie distinctă. După părerea mea nu se poate face să se circule cu vaporaşele printre aparatura care creează aceste jocuri de lumini, pentru că nici Bega nu e atât de adâncă pentru a permite acest lucru. Dacă se va găsi posibilitatea tehnică de către specialişti şi vor putea să facă acest lucru, nu cred că avem de ce să fim împotrivă, chiar ar fi frumos ca să putem vedea aceste jocuri circulând cu vaporaşul pe Bega. Dar asta e o treabă tehnică, nu mă pricep”, a spus Bojin.

În opinia lui, cel mai important lucru acum este ca navigaţia pe Bega să fie deschisă, iar acest lucru ar putea însemna că fântâna arteziană dorită de Nicolae Robu ar putea funcţiona doar între anumite intervale orare, sau doar de sărbători.

„Eu cred că toată lumea e de acord că acum important este să discutăm despre navigabilitate pe Bega, chiar şi în scop de agrement, şi nu de jocuri de lumini. Sigur, jocurile de lumini pot fi instalate aşa încât în anumite zile, la anumite ore, în anumite momente ale vieţii – de Paşti, de Crăciun, de Ruga Timişoarei – să funcţioneze. Asta, repet, dacă nu există posibilitatea jocurilor de lumini care să fie prietene cu navigaţia”, a mai spus Bojin.

Articole pe aceeași temă:

Noi pasi pentru fantana cu jocuri de lumini si muzica pe Bega: spectacol de 2 milioane de euro17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor