Biciclistii din Timisoara pierd batalia online cu primarul Nicolae Robu

De Bogdan Marta
48Comentarii
Biciclistii din Timisoara pierd batalia online cu primarul Nicolae Robu
© Biciclistii din Timisoara pierd batalia online cu primarul Nicolae Robu (foto: arhiva)
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a oprit, duminică după-amiază, sondajul inițiat de el pe Facebook legat de oportunitatea interzicerii accesului bicicletelor în zonele pietonale din centrul orașului. Vă reamintim că sondajul a fost creat după ce Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara a decis interzicerea tuturor autovehiculelor în zonele pietonale din centrul municipiului, aici intrând și bicicletele, hotărârea provocând indignare în rândul bicicliștilor timișoreni.

Sondajul inițiat de primarul Timișoarei pe Facebook a durat aproape 24 de ore, timp în care aproape 850 de timișoreni și-au exprimat votul. Mai exact, cei care au fost de acord cu această decizie au dat „Like” postării primarului, iar cei împotrivă au postat comentarii cu textul „Dislike”. În final, majoritatea s-a declarat în favoarea deciziei luate în Comisia de Circulație.

„Cu toată mobilizarea (a se vedea nr. fără precedent de share-uri: ), iată că numărul celor care apreciază decizia Comisiei de Circulaţie a Primăriei este sensibil (cu 121!) mai mare decât numărul celor ce nu o agreează. Înainte de a da rezultatele, o remarcă: Oricât îmi doresc eu – şi îmi doresc foarte mult! – ca în Timişoara să se folosească pe scară largă bicicleta şi oricât îi apreciez pe biciclişti – şi pe cei la locul lor, elevi, studenţi, angajaţi cu diverse job-uri, serioşi fiecare la locul său de activitate, ÎI APRECIEZ FOARTE MULT, prin contrast cu DEZAVUAREA FAŢĂ DE TERIBILIŞTI, cei care sunt deranjaţi de interdicţie doar pt. că nu mai pot epata prin Piaţa Victoriei şi pe Mărăşeşti cu actele lor iresponsabile! -, vă rog pe toţi, indiferent care vă este opţiunea, să înţelegeţi că eu, ca Primar şi Comisia de Circulaţie avem o răspundere: nu putem tolera o situaţie în care de nenumărate ori s-a fost la iminenţa unor nenorociri, când, la limită, copii şi adulţi au scăpat la limită de accidentări foarte grave datorate teribiliştilor (am avut ocazia personal să văd, în mai multe rânduri, astfel de scene). Dincolo de reacţia emoţională, în realitate, nimeni n-are motiv să se plângă de lipsă de alternative la trecerea prin Centru la deplasarea cu bicicleta între zonele SUD-NORD prin vecinătatea Centrului. Deci, haideți să fim cu toții raționali și, implicit, responsabili!”, a postat Robu pe Facebook.

El a precizat că la acest sondaj au participat 841 de votanți, 476 de voturi fiind în favoarea interzicerii vehiculelor în zonele pietonale, iar 365 de voturi împotrivă.

„IATĂ REZULTATELE VOTULUI: TOTAL VOTANȚI: 841
• 476 VOTURI (56.6 %) PENTRU CA ZONELE PIETONALE ALE TIMIȘOAREI – CELE DE LOISIR: PROMENADĂ, SHOPPING, ETC., DESPRE ELE E VORBA DOAR!- SĂ FIE STRICT PIETONALE
• 365 VOTURI (43.4 %) ÎMPOTRIVĂ (atenție: nr. de comentarii nu este egal cu nr. de Dislike-uri, deoarece dintre comentarii, unele sunt Like-uri, altele se referă la altceva și altele sunt intervenții multiple ale unor persoane neprietene cu corectitudinea)”, arată primarul Robu.

În încheiere, el dă și lista celor care au votat „împotrivă”, ca să nu fie acuzat că a șters comentarii.

Articole pe aceeași temă:

Pistele de biciclete in zonele pietonale din Timisoara – un moft, sustine Robu

Interzis biciclistilor in centrul Timisoarei. Robu face sondaj dupa ce a luat decizia48Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor