Betele de Mos Nicolae se vor vinde in Piata Libertatii si pe strada Marasesti

De A.S.
1Comentariu
Betele de Mos Nicolae se vor vinde in Piata Libertatii si pe strada Marasesti
© TION - Betele de Mos Nicolae se vor vinde in Piata Libertatii si pe strada Marasesti
Se apropie sărbătorile de iarnă, iar prima care urmează este cea de Sfântul Nicolae. La Timişoara, beţele de Moş Nicolae, felicitările şi crenguţele de vâsc vor putea fi puse în vânzare începând din data de 2 decembrie. Nu vor putea fi comercializate în centrul oraşului, în Piaţa Victoriei, dar acest lucru va fi permis în Piaţa Libertăţii, pe strada Mărăşeşti, la Ceasul Floral şi în multe alte zone din oraş. De joi se pot depune deja cereri la Primăria Timişoara.


Astfel, începând de joi, 20 noiembrie, până în 28 noiembrie, Primăria Timişoara înregistrează cererile pentru aprobarea comercializării tradiţionalelor beţe de Moş Nicolae. Vânzarea nuieluşelor, a felicitărilor şi a crenguţelor de vâsc va fi permisă în perioada 2-7 decembrie.

Fiecare amplasament pus la dispoziţie de autorităţile locale este de 2 metri pătraţi şi se plăteşte o taxă de 3 lei/mp pe zi pentru zona centrală, respectiv 2 lei/mp pentru celelalte zone.

Reprezentanţii municipalităţii le-au pus la dispoziţie celor care vor să comercializeze beţe de Moş Nicolae peste 20 de zone. Piaţa Victoriei nu se numără printre ele, dar autorităţile spun că acolo vor putea vinde totuşi nuieluşe, la căsuţe, dacă doresc, comercianţii care participă la Târgul de Crăciun, care începe în data de 1 decembrie. De asemenea, în Piaţa Libertăţii vor fi puse la dispoziţie zece amplasamente pentru comercializarea beţelor de Moş Nicolae în vecinătatea Primăriei Vechi având în vedere că zona este în şantier. Altele vor fi pe strada Mărăşeşti (de la strada Brediceanu spre Piaţa Mărăşti), la Ceasul Floral (platou – Bd. Proclamaţia de la Timişoara), în faţa Parcului Copiilor (Bd. Revoluţiei), în Piaţa A. Mocioni, în Piaţa Bălcescu, pe Bulevardul Regele Carol I (de la str. Iancu Văcărescu până la str. Gen. I. Dragalina), pe platoul din zona Dâmboviţa, în piaţeta din cartierul Soarelui, pe strada Daliei (între str. Al Vaida Voievod şi Lascăr Catargiu, maximum 50 amplasamente, precizează autorităţile locale), în Piaţa Traian, în zona Pieţei Dacia şi în alte zone din oraş.

Se interzice montarea de corturi şi alte construcţii provizorii, cu excepţia umbrelelor fără reclame. Amplasarea umbrelelor este permisă doar în caz de timp nefavorabil.

Fiecare comerciant trebuie să aibă un aviz pentru comerţ ambulant, eliberat de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale, în baza HCL 139/2011, carte de identitate şi dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public în original. Cei care nu menţin curăţenia riscă să rămână fără acest aviz. Solicitările se depun la sediul primăriei – camera 12, ghişeele 3 şi 4.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor