Bate vantul in centrele de examinare unde se depun contestatii la titularizare

De Marcela Sferlea
Reactualizat la:
Profesorii din judetul Timis sunt resemnati cu rezultatele de la titularizare
Profesorii din judetul Timis sunt resemnati cu rezultatele de la titularizare
Profesorii din judeţul Timiş sunt resemnaţi şi nu prea contestă notele obţinute la examenul de titularizare. Deşi din cei peste 600 de candidaţi care au susţinut examenul de titularizare doar 200 au obţinut note între 7 şi 10, iar promovabilitatea este de numai 33,02%, dascălii nu se înghesuie să conteste rezultatele.

În centrele de examinare abia dacă găseai marţi câte un candidat care să depună contestaţie pentru nota obţinută la examenul de titularizare.

„La noi, până la ora 12.00 avem depuse 18 contestaţii. Cinci au fost depuse ieri (n.r. – luni) până la ora 20.30. Profesorii nu se înghesuie să depună contestaţie pentru că baremele de corectare sunt foarte clare”, ne-a spus preşedintele centrului de corectare de la Grupul Şcolar Industrial „Emanuil Ungureanu”, Ioan Frumşescu.

„Nu sunt mulţumită de nota obţinută. Am luat 6,30. Asta e… şi emoţiile au fost de vină. Nu aş putea spune că diferenţa este foarte mare faţă de cât consider eu că meritam, însă am venit să fac contestaţie”, a spus unul dintre puţinii candidaţi care au contestat nota obţinută la titularizare.

La centrul de examinare de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” cele mai multe contestaţii au fost depuse de candidaţii care au obţinut note între 6 şi 7, deoarece aceştia speră ca astfel să obţină o notă mai mare de 7 pentru a putea concura pe posturile titularizabile. Aici până la ora 12.00 fuseseră depuse 16 contestaţii.

Ceva mai multe contestaţii au fost depuse la cel de-al treilea centru de examinare, de la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară. Aici 46 de candidaţi şi-au contestat notele obţinute. Cele mai multe contestaţii de la acest centru au fost depuse la limba şi literatura română şi la limba engleză.

UPDATE. 104 candidati din Timis au depus contestaţie pentru notele obţinute la examenul de titularizare. 

Cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română, 24 de candidaţi. 22 de lucrări au fost contestate de cei care se bat pentru posturile de educatoare şi alte 14 contestaţii au fost depuse pentru notele de la limba engleză. “Lucrările se vor recorecta la aceleaşi centre unde au fost corectate prima dată, dar de o altă comisie”, ne-a spus inspectorul şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Timis, Francisc Halasz. Nota de la contestaţie se va modifica în cazul în care diferenţa dintre prima notă a comisiei de corectare şi nota primită la recorectare este mai mare de 0,5 puncte. 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !