Batalia pentru scolile bune din Timisoara, cu vize de flotant, s-ar putea sa devina istorie

De Valentin Rusu
32Comentarii
Batalia pentru scolile bune din Timisoara, cu vize de flotant, s-ar putea sa devina istorie
© TION: Batalia pentru scolile bune din Timisoara, cu vize de flotant, s-ar putea sa devina istorie
Mulţi părinţi își schimbă domiciliul din buletin cu o adresă din centrul oraşului, doar pentru ca odrasla lor să aibă şansa de a învăţa la o şcoală mai bună, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș. Astfel, din cauza numărului mare de elevi înscriși la o singură unitate de învățământ se ajunge în situația, reclamată de mulți părinți, în care în unele școli se țin ore atât dimineața, cât și după-masa, iar altele stau cu sălile goale. Din anul şcolar viitor însă inspectorii vor să schimbe regulile.

Aceiaşi părinţi, care se îngrămădesc la şcolile „bune”, îşi fac viză de flotant în aceste zone, se plâng apoi de faptul că copilul lor face ore de după-masă, în loc de dimineaţă, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș. Totul din pricina lipsei de spaţiu. Pentru anul şcolar ce urmează – 2015-2016 – reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au posibilitatea de a rearonda străzile în ceea ce priveşte şcolile, pentru ca unităţile de învăţământ mai puţin solicitate, care au spaţiu, să fie şi ele ocupate de elevi.

„Nu este corect ca în unele şcoli de cartier să stăm cu spaţii goale, peste tot sunt colegi care pot lucra şi care lucrează cu copii de clasa pregătitoare. La Pedagogic am creat în ultimii ani 2-3 clase în plus. Ne trezeam în timpul înscrierilor că eram obligaţi să mărim numărul de clase, ceea ce a dus ulterior la mărirea numărului de ore de după-amiază. Noi avem deja o strategie vizavi de ceea ce înseamnă reţeaua şi planul de şcolarizare, încercăm să protejăm resursa umană prin crearea unor clase care să corespundă cu realitatea”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general de Timiş.

Practic, de acum încolo, Inspectoratul Şcolar Timiş poate decide în perioada înscrierilor, dacă constată că numărul părinţilor cu copii de clasa pregătitoare a crescut foarte mult, o rearondare a străzilor.

„Dacă din lista străzilor constatăm că s-au creat atât de multe clase, le rearondăm. S-ar putea ca un părinte care s-a străduit foarte mult să prindă o anumită zonă să se trezească că ajunge în altă parte”, spune Aura Danielescu.

 32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor