Baruri extinse fara autorizatie pe domeniul public al Timisoarei. Demolarile se amana

De A.S.
8Comentarii
Baruri extinse fara autorizatie pe domeniul public al Timisoarei. Demolarile se amana
© TION - Baruri extinse fara autorizatie pe domeniul public al Timisoarei. Demolarile se amana
Deşi unii proprietari de baruri s-au extins ilegal şi au realizat terase pe domeniul public în Timişoara – chiar şi pe spaţiile verzi şi blocând trotuarele -, până la demolare este cale lungă. Viceprimarul Traian Stoia a constatat trei astfel de cazuri. Unul dintre localuri funcţionează în ilegalitate de mai mulţi ani, din spusele edilului, chiar dacă au existat mai multe dispoziţii de demolare.

Cazurile prezentate de Stoia vizează trei baruri: unul situat în Complexul Studenţesc, pe strada Daliei, şi celelalte în zona Mehala, pe străzile Cloşca, respectiv Ioan Plavoşin. În cazul de pe strada Daliei, viceprimarul spune că este o speţă clară de încălcare a legislaţiei de urbanism.

„Aş vrea să readuc în atenţie problema imobilului de pe Daliei 17, colţ cu strada Alexandru Vaida Voievod, care începând cu anul 2001 până la zi se află în afara legii, executând fără autorizaţie de construire împrejmuiri de terasă cu zidărie de cărămidă, extinderi de terase de lemn. Împotriva proprietarilor primăria emite dispoziţii de demolare în repetate rânduri. De fiecare dată se constată că nu s-au respectat în întregime aceste dispoziţii şi că din când în când proprietarii efectuează anumite operaţiuni de corecţie, cum ar fi demolarea unei porţi sau a unui stâlp, însă niciodată nu au respectat suprafaţa aceea de 144 de metri pentru care aveau calitatea de utilizatori legali. Ultima vizită făcută de autorităţi a fost în 20 martie, când s-a constatat că au mai edificat un perete din material lemnos – este vorba de barul Leone -, peretele fiind situat pe domeniul public. În spatele construcţiei este un bloc. Locatarii de la parterul blocului nu au posibilitatea să vadă pe geam… Iniţial cei de la bar au închiriat apartamentul respectiv, au făcut intrare din bar. Ulterior, când lucrurile s-au complicat, nemaiavând contract de închiriere, ei au făcut nişte extinderi şi toate acestea au dus la un conflict”, susţine viceprimarul Traian Stoia.

Reprezentanţii municipalităţii spun că vor urmări cazul şi că în cele din urmă se va ajunge la demolări.

„Primăria a emis patru documente, prin care trebuia pusă în operă demolarea. Cei care s-au dus să constate au tras concluzia că s-au făcut progrese imense în momentul în care a fost demolată o poartă sau un stâlp, urmând ca demolările să continuă. Ele n-au continuat… Acum trebuie emis, în conformitate cu legea, un alt ordin de demolare. Vedem săptămâna viitoare… S-au dat amenzi, lucrurile trebuie urmărite. Dacă până la termenul prevăzut de lege proprietarul nu dezafectează spaţiul respectiv o să o facă primăria pe costurile proprietarului. Problema trebuie urmărită cu multă atenţie, pentru că altfel ne vom trezi cu zeci sau sute de asemenea edificări”, a adăugat Stoia.
Reprezentanţii Poliţiei Locale spun că au aplicat recent o amendă în acest caz. „Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții au luat măsura sancţionării contravenţionale în cazul respectiv, aplicând o amendă de 2.000 de lei cu termen de desființare, conform Legii 50/ 1991, pentru construcţia unui perete din material lemnos amplasat ilegal pe domeniul public”, au arătat reprezentanţii instituţiei.

În zona Mehala, doi proprietari de baruri au realizat terase, fără autorizaţie, potrivit oficialilor municipalităţii, pe domeniul public.

„Acest bar Leone, din informaţiile pe care le avem la ora actuală, are autorizaţie de funcţionare pentru interiorul spaţiul, dar nu are autorizaţie pentru terasa din faţa clădirii, care este pe spaţiul verde. E alt bar, cu acelaşi nume, aceiaşi proprietari, pe strada Cloşca. Cel de pe Plavoşin are alt proprietar. Ambele au terase pe domeniul public şi pe spaţiul verde fără autorizaţie”, susţine viceprimarul.

În opinia edilului, o problemă este şi legislaţia. Poliţiştii locali merg şi constată, de exemplu că se construieşte neautorizat pe domeniul public, propun anumite măsuri, dar acestea trebuie validate de arhitectul-şef, iar procedurile sunt de durată.

Bar Leone Closca

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor