Banatul va avea portal pentru promovarea regiunii ca destinatie turistica

De M. Hoster
Reactualizat la:
Banatul va avea portal pentru promovarea regiunii ca destinatie turistica
Un proiect finanţat din bani europeni va ajuta Banatul să devină o destinaţie turistică mai cunoscută. Aceasta prin intermediul unui portal unde va fi prezentată o hartă turistică interactivă, poze dinamice, pensiuni şi hoteluri, dar se vor putea  achiziţiona şi bilete de acces la diferite evenimente.

Asociația Tehimpuls al cărui membru fondator este Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a realizat și implementat, în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia), proiectul „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităților locale“ ce vizează promovarea turismului din Banat (Banatul românesc și Banatul sârbesc) și crearea de instrumente care să faciliteze revigorarea acestuia și susținerea administrațiilor locale în procesul de construire a unui brand turistic regional.

Cele mai importante rezultate ale proiectului sunt construirea unui portal trilingv, în limbile română, sârbă și engleză, dedicat promovării Banatului, la adresa www.banatour.eu. De asemenea, a fost înființat un birou de informare în cadrul asociației Tehimpuls din România și a unui cluster – Banat Route – în Serbia, format din primăriile localităților din Banatul sârbesc (Banatul de Nord, Banatul de Mijloc și Banatul de Sud).

Tot ce poate fi „turistic”, inclus pe noul portal

Oferta turistică a regiunii Banat (Banatul românesc și Banatul sârbesc), prezentată în cadrul portalului, cuprinde o hartă interactivă a regiunii, fotografii dinamice, posibilitatea de achiziție a biletelor la diverse evenimente și realizarea de rezervări pentru cazare la pensiuni și hoteluri din regiune, un calendar cu evenimente din regiunea Banat și informații despre acestea, o aplicație-suport pentru planificarea unei călătorii în regiune (Trip Planner) și informații transmise în timp real despre starea vremii. De asemenea, alături de portal a fost realizată și o aplicație specială care să permită accesarea informațiilor de pe pagina web pe telefoanele mobile inteligente.

Pentru asigurarea actualizării informațiilor conținute de portal și pentru prezentarea mai multor perspective, portalul conține o secțiune dedicată membrilor care permite înregistrarea celor interesați să editeze și să posteze informații în vederea promovării produselor și serviciilor turistice din Banat. Forumul din cadrul portalului www.banatour.eu se adresează tuturor celor care vizitează portalul și care sunt interesați de serviciile de turism din regiunea Banat.

Portalul www.banatour.eu a fost realizat de Asociația Tehimpuls din România și Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia) în colaborare cu organizația neguvernamentală Bike Attack Reșița și Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița. Cele două organizații care au colaborat în cadrul proiectului au realizat vizite la fața locului și fotografii pentru ilustrare în cadrul portalului, au întocmit fișe cu informații despre punctele de interes din regiune, au creat rute turistice și au stabilit coordonatele GPS necesare pentru fiecare dintre acestea. Organizația Bike Attack Reșița s-a ocupat de turismul activ, sportiv și de aventură, de turismul balnear și de sănătate, precum și de turismul rural.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor