BAC, sesiunea de toamnă. Sute de candidați din Timiș dau examen la Matematică și Istorie

De Adrian Panduru
BAC, sesiunea de toamnă. Sute de candidați din Timiș dau examen la Matematică și Istorie
© foto: arhivă
O nouă probă pentru candidații înscriși la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului are loc vineri, 23 august. De data aceasta, candidații au ales între Matematică și Istorie pentru a susține proba obligatorie a profilului.

În Timiș, la proba obligatorie a profilului, care se desfășoară vineri, 23 august, s-au înscris 937 de candidați – 704 vor da examen la Matematică și 233 la Istorie.

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de BAC 2014. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisie nu vor fi primiţi în examen. Candidaţii nu pot avea asupra lor telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen. O dată eliminat din examen, candidatul nu mai poate participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Calendarul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2019:

23 august – proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă;

26 august – proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă.

27 și 28 august – proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română

29 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

30 august și 2 septembrie – evaluarea competențelor digitale

2 – 3 septembrie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională.

3 septembrie – afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 16.00).

7 septembrie – afișarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor