BAC de toamna: Aproape 700 de elevi din Timis au dat probele de competente, doi eliminati. Incep probele scrise

De Adrian Panduru
BAC de toamna: Aproape 700 de elevi din Timis au dat probele de competente, doi eliminati. Incep probele scrise
© Foto: arhiva
Liceenii au trecut de prima etapă a Bacalaureatului de toamnă. De fapt, au trecut de ce este mai uşor. Asta pentru că de luni începe greul – încep probele scrise.

La Bacalaureatul din Timiş, sesiunea de toamnă, s-au înscris aproape 1600 de liceeni, mai exact 1596 – 1513 provin din învăţământul de zi, 38 de la seral şi 45 de la frecvenţă redusă. Doar doi elevi au fost eliminaţi până în acest moment, în Timiş, la probele de Competenţe. Aceştia au fost prinşi cu telefonul mobil în sală, la examenul de Engleză. La probele de Competenţe, în Timiş s-au înscris 689 de elevi.

La prima probă scrisă, cea de Limba Română, care începe luni, sunt înscrişi 658 de elevi din Timiş. La proba următoare, cea de Limbă Maternă, sunt înscrişi 4 liceeni din Timiş, iar la Matematică şi Istorie, cea de-a treia probă scrisă, vor da examen 931 liceeni. La proba la alegere a profilului, ultima probă, sunt înscrişi 1022 de elevi din Timiş.

Probele scrise încep pe 24 august – proba la limba și literatura română – proba E a). Pe 25 august este programată proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E b). Proba obligatorie a profilului – proba E c) are loc pe 26 august, iar proba la alegere a profilului și specializării – proba E d) pe 28 august.

Rezultatele vor fi afişate pe 31 august, până la ora 12.00, iar elevii vor putea depune contestații în aceeași zi, între orele 12.00 și 16.00. Contestațiile vor fi rezolvate în zilele de 1 și 2 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 3 septembrie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiș, prin Comisia Județeană, a organizat 6 centre de examen ( Colegiul Tehnic Ion Mincu Timișoara, Colegiul Tehnic Azur, Colegiul Tehnic I.C. Brătianu, Colegiul Național Ana Aslan, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara și Colegiul Național Iulia Hașdeu Lugoj).

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !