Avocat pentru o zi – concurs de procese simulate la Timisoara

De Valentin Rusu
Avocat pentru o zi – concurs de procese simulate la Timisoara
© TION: Avocat pentru o zi - concurs de procese simulate la Timisoara
ELSA Timişoara (European Law Student Association), prin intermediul departamentului Activităţi Academice, organizează „Concursul de procese simulate” (MCC-Moot Court Competition) pe tema Drepturile Omului.

Obiectivul acestui eveniment este acela de a da oportunitatea paticipanţilor de a pune în practică cunoştinţele acumulate pe parcursul anilor de studiu, de a-şi exersa abilităţile oratorice, precum şi de a descoperi dacă întrunesc calităţile necesare unui adevărat pledant, pentru a lua în considerare o viitoare carieră juridică. Participanţii vor avea ocazia să fie pentru o zi avocaţi ai reclamantului sau ai pârâtului, urmând să îşi susţină oral pledoariile cu privire la o speţă (caz) selectată anterior, prin argumente solide şi pertinente bazate pe o cercetare amănunţită a doctrinei şi jurisprudenţei, astfel încât să reuşească să convingă completul de judecată (juriul).

“Procesul” va avea loc în data de 12 martie 2015, ora 16:00, la Curtea de Apel Timişoara. Acest concurs îi învaţă pe studenţi să abordeze o problemă din perspective multiple şi îi determină să utilizeze un limbaj jurdic adecvat. În cadrul procesului simulat, participanţii vor forma echipe de câte doi, iar echipa câştigătoare va participa la etapa naţională a acestui concurs, care va avea loc anul acesta în Timişoara.

Juriul (completul de judecată) va fi compus din practicieni şi teoreticieni consacraţi ai domeniului juridic, care, pentru o zi, vor juca rolurile de judecători, încercând să creeze o atmosferă cât mai apropiată de cea din sala de judecată. Concursul de procese simulate va fi jurizat de un complet de 3 judecători compus din: conf. dr. Raluca Bercea, asist. univ. dr . Sorina Doroga şi lect. univ. dr. Andreea Verteş Olteanu.

Orice persoană care are curiozitatea şi dorinţa de a intra pentru câteva ore în atmosfera tensionată pentru unii, relaxată pentru alţii, a unei săli de judecată, este aşteptată să asiste la eveniment.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !