Au început lucrările la parcul cu lac din ansamblul Openville

De Marcel Hoster
18Comentarii
Au început lucrările la parcul cu lac din ansamblul Openville
© foto: Openville
Au demarat lucrările de amenajare ale parcului suspendat care va fi deschis pentru timişoreni în cadrul proiectului Openville. Acesta va acoperi 800 de metri pătraţi, va avea un lac şi 1.400 de arbori şi e realizat deasupra unei parcări subterane.

Constructorii ansamblului Openville au anunţat începerea lucrărilor de amenajare a viitorului parc suspendat, care va fi deschis în cadrul complexului şi care va înfrumuseţa întregul proiect mixt.

„În această perioadă, inginerii realizează structura viitorului lac din spaţiul verde. Situat în partea centrală, lacul va avea o suprafaţă de 800 mp, va fi bordat de vegetaţie şi va fi străbătut de un mic pod din lemn. Totodată, peisagiştii au început să planteze cei 1.400 de arbori din parc, prima zonă vizată fiind cea de deasupra tunelului auto subteran din dreptul clădirii de birouri United Business Center (UBC) 3. În parcul Openville, timişorenii se vor bucura de o destinaţie de relaxare unică în România. Originalitatea sa va fi dată atât de maniera inedită de amenajare – peste noua parcare subterană din ansamblu – dar şi de speciile variate de arbori şi elementele de entertainment pe care le va include. La finalul celor două etape de dezvoltare a proiectului, spaţiul verde va fi cel mai mare parc suspendat din România, cu o suprafaţă de peste 55.000 mp”, au anunţat cei de la Openville.

Designul viitorului Parc Openville a fost realizat de specialişti în peisagistică, italieni şi români. Conceptul creat a fost gândit ca un loc de întâlnire cu prietenii şi de recreere cu familia, în mijlocul oraşului.

„Acesta va include piaţete unde se vor organiza evenimente în aer liber, alei de promenadă, arbori şi arbuşti din specii spectaculoase şi suprafețe ample cu gazon special, pe care vizitatorii se pot relaxa precum în faimoasele parcuri din lume. În proximitate, se vor regăsi cafenele şi restaurante tematice, cu panoramă şi terase spre parc. În plus, copiii se vor bucura de o destinaţie special creată pentru ei: un carusel echipat cu figurine din poveşti, fabricat pentru Openville de un producător italian cu 50 de ani experienţă în îndustria parcurilor de distracţie”, au mai anunţat cei de la Openviile.

Parcul va presupune plantarea a 20.000 de arbuşti şi 1.400 de arbori care vor compune un veritabil „plămân verde” pentru întregul areal Openville şi pentru vecinătăţi, conform dezvoltatorului imobiliar. Arborii, maturi şi cu înălţimi de până la 13 metri, au fost achiziţionaţi de la pepiniere din nordul Italiei şi plantaţi în vecinătatea ansamblului, unde se aclimatizează. Pentru transportul acestora, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, au fost necesare peste 500 de tiruri.

Lucrările la ansamblul mixt Openville au intrat în linie dreaptă. Constructorii lucrează în ritm alert şi la celelalte funcţiuni care vor conecta Iulius Mall Timişoara: noi spaţii de retail, extinderea cinematografului multiplex, tunelul auto, noua parcare subterană cu 580 de locuri şi clădirea de birouri UBC 0 – cea mai înaltă din România. În plus, se realizează ultimele lucrări de amenajare înainte de inaugurare la UBC 3, imobil office cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 mp.

Openville Timişoara va fi realizat în două etape, iar prima sa fază va include: 47.000 mp închiriabili de retail, 50.000 mp închiriabili de spaţii office în operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) şi alţi 52.000 mp închiriabili aflaţi în construcţie (UBC 0), parc, pasaj subteran destinat traficului auto şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor