Au fost efectuate primele lucrari preliminarii pe lotul 2 din autostrada Timisoara – Lugoj

De M. Hoster
Reactualizat la:
9Comentarii
Au fost efectuate primele lucrari preliminarii pe lotul 2 din autostrada Timisoara – Lugoj
Folosirea lotului 1 din autostrada Lugoj – Deva pe întreaga sa lungime va deveni realitate doar când va fi realizat şi tronsonul al doilea al autostrăzii Timişoara – Lugoj. Deocamdată, acesta nu există, iar semnarea contractului de construcţie a avut loc doar la începutul unii decembrie. Vestea bună este că firma desemnată să se ocupe de lucrări s-a apucat deja de treabă.

Chiar dacă stabilirea firmei care se va ocupa de construcţia lotului doi al autostrăzii Timişoara – Lugoj a avut loc la începutul lunii decembrie, după rezolvarea contestaţiilor depuse la licitaţia de atribuire, iată că pe acest tronson se lucrează. Mai precis, pentru acest lot. În zonă a fost deja amenajat un drum tehnologic de acces, iar în scurt timp este aşteptată demararea efectivă a lucrărilor.

Veşti bune legate de autostrada vestului. Primele lucrări la tronsonul 2 al autostrăzii Timişoara – Lugoj au fost efectuate de consorţiul desemnat să se ocupe de construcţie, asocierea dintre Tirrena Scavi și Societa Italiana pentru Condotte d’Acqua. Conform informaţiilor primite de la viceprimarul comunei Ghizela, Dan Cenuşe, deja au fost efectuate o serie de lucrări în zonă, mai precis spre Timişoara. Chiar înainte de Crăciun au fost efectuate o serie de decopertări ale stratului vegetal şi a fost realizat un drum de acces din balast. Este de aşteptat ca în o săptămână – două să demareze efectiv şi lucrările.

Contractul pentru construcţia lotului 1 din autostrada Timişoara – Lugoj a fost atribuit, în urma unei licitaţii deschise, asocierii dintre Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte d’Acqua SpA şi are o valoare totală de 423.356.307,32 lei fără TVA. Finanţarea este asigurată din Fonduri Europene (Fonduri de Coeziune – 85%) şi fonduri de la Bugetul de Stat (Guvernul României -15%).

Contractul vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor pe autostrada Timişoara – Lugoj, Lot 2 km 54+000 – km 79+625, şi are o lungime totală aproximativă de 25,625 km. Lucrările trebuie finalizate în 2015.

În luna decembrie a fost inaugurat şi lotul 1 din autostrada Lugoj – Deva. Din păcate, o porţiune de 10 kilometri din acest tronson, între Şanoviţa şi Balinţ, nu poate fi folosită având în vedere că nu există drum de acces. Legătura cu autostrada Timişoara – Lugoj se face la Şanoviţa. Odată realizat şi acest ultim lot se va putea asigura circulaţia continuă pe autostradă între Arad şi localitatea Traian Vuia. Dacă vor fi realizate şi cele două loturi ale autostrăzii Nădlac – Arad, va fi realizată legătura până la graniţa cu Ungaria.

Foto: dorum, forum.peundemerg.ro9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor