Atentie soferi! Recomandarile politistilor pentru evitarea accidentelor in sezonul rece

De T. Ex.
2Comentarii
Atentie soferi! Recomandarile politistilor pentru evitarea accidentelor in sezonul rece
© TION: Atentie soferi! Recomandarile politistilor pentru evitarea accidentelor in sezonul rece
Poliţiştii Serviciului Rutier Timiş au câteva recomandări pentru șoferi, în această perioadă, cu temperaturi reduse și fenomenele meteo care reduc vizibilitatea şi aderenţa părţii carosabile. Vedeti recomandarile in material!

Polițiștii le recomandă șoferilor să respecte regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie. De asemenea șoferii sunt sfătuiți să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Oamenii legii atenționează conducătorii auto că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Autovehiculele de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

Recomandările polițiștilor pentru șoferi:

  • “Dacă este necesar să conduceţi pe vreme de iarnă, plănuiţi deplasarea din timp. Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.
  • Manifestaţi prudenţă sporită şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
  • Întrucât vântul puternic afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească atenţia pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
  • Trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile sau ceaţa pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
  • În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploi/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
  • Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!
  • Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii sau restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor, transmit polițiștii timișeni.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor