Atentie, noi taxe de parcare in zona pietelor 700 si Badea Cartan!

De A.S.
15Comentarii
Atentie, noi taxe de parcare in zona pietelor 700 si Badea Cartan!
© TION: Atentie, noi taxe de parcare in zona pietelor 700 si Badea Cartan!
Parcare pe termen scurt în apropierea pieţelor agroalimentare din zona centrală a Timişoarei. Mai ales că unii pieţari obişnuiesc să îşi ţină marfa prin maşini în parcări! Aleşii locali au adoptat în această săptămână o hotărâre care prevede schimbarea zonei tarifare în apropierea pieţelor Timişoara 700 şi Badea Cârţan. Pe străzile de lângă aceste pieţe se vor aplica tarifele din zona verde a TimPark, care se aplică şi în fostele parcări cu barieră din centru: mai mari!

Autorităţile locale spun că, prin schimbarea zonei tarifare, s-a dorit descurajarea parcării pe termen lung în apropierea celor două pieţe, astfel încât oamenii care doresc să meargă la cumpărături să aibă unde să îşi lase maşinile.

„Parcarea este un element important pentru desfășurarea cu succes a activităților în zona agroalimentară a orașului (…) Se impune luarea de măsuri pentru descurajarea parcării pe termen lung în anumite parcări din zona agroalimentară a municipiului Timişoara, pentru a controla cererea de locuri de parcare (…) Pentru a menține nivelul de confort dorit pentru zonele agroalimentare este necesară implementarea unui regim strict, care să asigure în același timp un grad cât mai mare de rotație a utilizatorilor. Pe străzile din jurul piețelor agroalimentare, parcarea va trebui să fie administrate cu atenție, pentru a asigura un echilibru între cererea de parcare, vizibilitate și confort. De asemenea, trebuie acordată prioritate parcării pe termen scurt”, au explicat reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Consilierii locali au aprobat, în această săptămână, modificarea Regulamentului TimPark de funcţionare a sistemului de parcare a autovehiculelor. Astfel, în apropierea celor două pieţe – Piața Timișoara 700 și Piața Badea Cârțan se va introduce zona verde de parcare a Timpark. Așadar, atenție la indicatoare atunci când parcați în zona acestor piețe!

Reprezentanţii societăţii Drumuri Municipale, cei care gestionează sistemul TimPark, au solicitat acest lucru motivând că, dacă se vor aplica tarifele din zona verde pe străzile din jurul celor două pieţe agroalimentare, se va asigura „un grad mai mare de rotaţie a utilizatorilor locurilor de parcare, ceea ce conduce în mod automat la o mai mare posibilitate de găsire a unui loc liber de parcare de către clienţi”.

În zona verde, cu tarife speciale, erau până acum doar fostele parcări cu barieră din centrul oraşului, de la centrul comercial Bega – Piaţa Mareşal Ferdinand Foch, de la Modex şi de la Hotel Central.

Tarifele pentru zona verde sunt de 3 lei pe oră prin voucher sau 0,75 euro+TVA pe oră la plata prin SMS. Plata se poate face doar pe oră, nu există posibilitatea achiziţionării unor abonamente pentru această zonă.

 15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor