Atentie cum folositi sursele de incalzire! Cele improvizate pot duce la accidente

De Marcel Hoster
Atentie cum folositi sursele de incalzire! Cele improvizate pot duce la accidente
© Foto: arhivă
Temperaturile scăzute din ultima perioadă fac necesară încălzirea locuinţelor sau a locului de muncă. Din acest motiv, este necesară o atenţie deosebită în folosirea instalaţiilor de încălzire atât cu gaze naturale, cât şi cu energie electrică.

Pentru a evita producerea de incendii se recomandă să nu fie utilizate surse electrice de încălzire improvizate ori cu defecţiuni. De asemenea, nu trebuie utilizate prelungitoare şi prize care se încălzesc sau fumegă; acestea pot duce la incendii devastatoare, cu pierderi de vieţi omeneşti şi bunuri materiale. Pentru a evita intoxicaţiile cu monoxid de carbon, nu utilizaţi aparate racordate la coşurile de fum înfundate şi nici aragazul, pentru încălzirea locuinţei, spun reprezentanţii companiei locale furnizoare de gaze naturale.

Pentru siguranţa încălzirii locuinţei este necesară conştientizarea utilităţii aerisirilor – orificii practicate în perete. Acestea completează, acolo unde este cazul, aerul existent în încăpere, în vederea arderii complete a gazelor naturale, evitând astfel producerea monoxidului de carbon. Totodată, evacuează gazele arse sau elimină eventualele scăpări de gaze naturale, reducând astfel posibilitatea acumulării lor în cantităţi care să producă evenimente deosebite (intoxicaţii, asfixii, incendii, explozii).

Pentru a preveni evenimente tragice, se recomandă utilizarea surselor omologate de încălzire electrică sau pe combustibili gazoşi; montarea unor surse de încălzire trebuie realizată cu personal autorizat şi numai după verificarea instalaţiilor. Echipamentele de încălzire trebuie permanent supravegheate şi să nu fie acoperite cu materiale ce pot lua foc. Eventualele reparaţii trebuie făcute numai de specialişti, iar improvizaţiile trebuie eliminate.

Pentru orice sesizări legate de distribuţia gazelor naturale, dispeceratul de urgenţă gaze naturale al Delgaz Grid poate fi contactat la numerele de telefon: 0800.800.928 sau 0265.200.928. Aici pot fi sesizate deranjamentele în alimentarea cu electricitate sau alte situaţii cu potenţial pericol: stâlpi sau conductoare căzute la pământ, apariţia unor arcuri electrice în tablouri de siguranţe sau firide.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !