Arta la cafea. Incepe o noua editie Cafekultour – Saptamana Cafenelelor

De Dariana Bratu
Arta la cafea. Incepe o noua editie Cafekultour – Saptamana Cafenelelor
© foto: facebook.com/cafekultour
Muzică, teatru, improvizație, dans și filme de animație. De asta vor avea parte timișorenii care trec pe la Cafekultour. Vorbim despre unul dintre evenimentele aparte din orașul de pe Bega, care-și propune să aducă arta în cafenea. Timp de o săptămână se pregătesc spectacole de neratat pentru devoratorii de cultură.

În 2017, Cafekultour a ajuns la ediția cu numărul 13. Festivalul se va desfășura în perioada 3 – 9 aprilie, în diferite cafenele din Timișoara, dar și în alte spații neconvenționale. Evenimentul a luat naștere dintr-o colaborare a Centrului Cultural German și a Institutului Cultural Francez.

„Cafekultour a luat ființă în 2005, din lipsa spațiilor culturale alternative din oraș. 13 ani mai târziu, e tot mai clar că Săptămâna Cafenelelor nu înseamnă doar concerte sau teatru sau film, ci e pretextul pentru o întâlnire cu arta în spații familiare timișorenilor, e pretextul pentru a demonstra încă o dată că în Timișoara diversitatea culturilor și multiculturalitatea sunt la loc de cinste. Și în 2017 continuăm tradiția și aducem la un loc evenimente unul și unul: o seară spaniolă, teatru de improvizație, un spectacol de mimă, două concerte, un spectacol de dans contemporan și nu în ultimul rând, o proiecție de filme de animație. Ne-am pus în minte să vă scoatem din casă seară de seară, să ne adunăm în locuri frumoase cu oameni dragi și talentați, să facem împreună din ediția 13 a Cafekultour – săptămâna cafenelelor, o ediție cu noroc”, au transmis organizatorii evenimentului.

Așa cum ne-a obișnuit deja, Cafekultour reunește la Timișoara o mulțime de artiști din Europa, iar ediția din acest an continuă tradiția.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuită.

PROGRAM:

Luni, 3 aprilie, ora 19 – Ambasada: Cafeteria Embajada (Spania)
Ediția cu numărul 13 Cafékultour debutează cu o incursiune în timp: Spania anilor ’60 care pentru câteva ore va transforma Ambasada în „Café Embajada”. Localul va fi decorat în stilul cafenelelor spaniole, un bucătar va pregăti și servi „tapas” și va avea loc și un concert live al artistei Sandra Carrillo Casabas. De asemenea, pe pereții cafenelei vor fi expuse fotografii ale expoziției “España de noche” (Nopți spaniole).

Marți, 4 aprilie, ora 19 – Etikheta (Germania): „The Berlin – Timișoara game show” – spectacol de teatru/improvizație
Show-ul “Berlin -Timisoara game show” marca Theatersport Berlin a fost gândit special pentru ediția Cafékultour de anul acesta. Actorii, Marin Caktas și Urban Luig, inspirați de cererile publicului, vor oferi o perspectivă unică asupra istoriei și particularităților celor două orașe: Timișoara și Berlin. Spectacolul de improvizație se va desfășura în limba engleză. Theatersport Berlin a fost printre primele trupe din Berlin care a adus în fața publicului, încă din 1995 teatrul de improvizație.

Miercuri, 5 aprilie, ora 19 – Dʹarc: „Le voisin” (Franța) – spectacol de teatru/mimă
Le voisin / Vecinul este un spectacol de mimă solo, comic și poetic. Se adresează tuturor categoriilor de vârstă și e structurat sub forma unor povești scurte, care descriu peripețiile cotidiene ale vecinului în căutarea dragostei.

Joi, 6 aprilie, ora 19 – Cuib Dʹarte: Concert Mynth (Austria)
Mynth – adică frații Giovanna și Mario Fartacek din Salzburg, combină sunete provocatoare de trip-hop și sintetizate. Diferitele nuanțe de melancolie sunt integrate în peisaje și mai apoi, pictate cu o voce delicată, în imagini sonore învăluitoare.

Vineri, 7 aprilie, ora 21 – Aethernativ: Concert Thom Artway
Piesele lui Thom Artway sunt interpretate în limba engleză, iar genurile abordate variază de la folk, la pop și rock. Pasionatul muzician și călător a devenit cunoscut pentru prima dată cu singleul său Towards the Sun, înregistrat în noiembrie 2012 care a făcut parte din coloana sonoră a filmului Křídla Vánoc (Wings of Christmas).

Sâmbătă, 8 aprilie, ora 21 – Mansarda Bastionului Maria Theresia: „If Music Be The Blood of Love” (România) – dans
Cafékultour are marea bucurie de a aduce în fața publicului un spectacol cu totul și cu totul special, creat pentru Săptămâna cafenelelor, „If Music Be the Blood of Love”, o întâlnire dansantă propusă de nimeni altul decât Răzvan Mazilu, asistat de Lavinia Urcan și actori ai Teatrului German de Stat Timișoara.

Duminică, 9 aprilie, ora 19 – Casa Artelor: „O!PLA” (Polonia) – filme de animație
Ultima seară de Cafékultour e seara poloneză: filme de animație din cadrul programului „O!PLA Across The Borders 2016”. Acesta prezintă laureații celei de-a patra ediții a Festivalului Național de Animație Poloneză „O!PLA”, care s-a desfășurat în 69 orașe din Polonia în perioada 21 martie – 15 mai 2016. „O!PLA Across The Borders 2016” cuprinde filme realizate în studiouri profesioniste, animații independente, filme studențești, videoclipuri de animație.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor