Aproape 800 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis, in prima zi. Peste 50 de copii la o singura scoala

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Aproape 800 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis, in prima zi. Peste 50 de copii la o singura scoala
© Tion: Aproape 800 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis, in prima zi
După prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare, în județul Timiș au fost depuse 798 de cereri, care au fost și validate. Cele mai multe cereri au fost depuse la Școala nr. 7 din Timișoara, peste 50 într-o singură zi. Puteți vedea situația completă a înscrierilor din prima zi din Timiș în tabelul atașat acestui material.

Până acum, în Timiș s-au înscris copii în 165 de clase din cele 280 câte au fost aprobate în tot județul pentru anul școlar viitor. Prima etapă de înscriere durează până în 26 martie.

Cei mai mulți s-au înscris la Școala gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria” din Timișoara. Din prima zi, aici s-au înscris deja 53 de copii, ceea ce înseamnă că s-au format deja trei clase. O clasă are 25 de copii.

La Colegiul Național Bănățean au fost validate deja 47 de cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, în prima zi (la clasele în limba română, liceul având și și o clasă în limba germană, unde au fost aprobate 16 cereri). La Liceul Pedagogic au fost înscriși deja 16 copii, în prima zi, iar la Liceul „Grigore Moisil” 32 de copii. La Școala Gimnazială nr 19 au fost înscriși deja 24 de copii, iar la Școala Gimnazială nr. 24 – 42 de copii. 27 de copii au fost înscriși din prima zi și la Școala nr. 2 din Sânnicolau Mare și 15 copii la Școala din Periam.

La Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara s-au înscris opt copii la clasele cu predare în limba germană.

În Timiș sunt propuse 280 de clase pregătitoare, cu 6.132 de locuri, conform situației de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Din totalul de clase propuse, 10 sunt destinate învățământului privat, pe tot județul Timiș.

În Timișoara sunt propuse pentru a se forma în anul școlar viitor 103 clase pregătitoare cu 2.465 de elevi, 91 în Limba Română, opt în Limba Germană, trei în Limba Maghiară și una în Limba Sârbă. Din cele 103 clase pregătitoare propuse pentru anul viitor în Timișoara, opt sunt destinate învățământului privat.

Șapte clase cu 175 de elevi sunt propuse la Școala nr. 24 din Timișoara, iar la Școala nr. 30 din urbea de pe Bega sunt propuse, pentru anul școlar 2018-2019, șase clase cu 150 de elevi. La Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara sunt propuse, de asemenea, șase clase pregătitoare, cu predare în Limba Germană, cu 150 de elevi. La Colegiul Național Bănățean din Timișoara sunt propuse cinci clase cu 125 de elevi, una fiind cu predare în Limba Germană. Situația completă a numărului claselor propuse în Timișoara o puteți vedea aici.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Prima fază a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 8 și 26 martie și va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 și 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor