Aproape 700 de absolventi de medicina sustin rezidentiatul la Timisoara

De Valentin Rusu
1Comentariu
Aproape 700 de absolventi de medicina sustin rezidentiatul la Timisoara
© TION: Aproape 700 de absolventi de medicina sustin rezidentiatul la Timisoara
Studenţii care vor să devină doctori au intrat în focurile examenului. Aproape 700 de absolvenți ai facultăților de medicină susțin duminică la Timișoara examenul de rezidențiat.

La Timişoara au fost depuse 653 de dosare, cele mai multe fiind pentru medicină generală – 478, pentru medicină dentară – 150 şi 25 pentru farmacie.

Tinerii au putut intra în sălile Universităţii de Medicină și Farmacie din Timișoara, unde se susţine examenul, de la ora 8.30, deşi concursul a început la ora 10.00. Rezidenţiatul durează patru ore, pe parcursul cărora candidaţii trebuie să răspundă la un test grilă cu 200 de întrebări.

Departajarea candidaţilor care au obţinut punctajul maxim posibil la concursul de rezidenţiat se face prin susţinerea unei probe suplimentare de departajare care va avea loc în 29 noiembrie. La concursul de rezidențiat sunt disponibile 3.909 de locuri şi posturi. Examenul se desfăşoară simultan în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Din totalul locurilor şi posturilor scoase la concurs, 3.443 sunt la medicină, 317 la medicină dentară, iar 149 la farmacie. Pentru a ocupa unul dintre aceste locuri s-au încris 5.661 de candidaţi, dintre care 4.172 la medicină, 1.118 la medicină dentară şi 371 la farmacie. Prin urmare, cea mai mare concurenţă este la medicină dentară.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor