Aproape 5.500 de copii inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis. Scoala 30 – cel mai mare numar de viitori elevi

De Adrian Panduru
4Comentarii
Aproape 5.500 de copii inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis. Scoala 30 – cel mai mare numar de viitori elevi
© Foto: arhivă
S-a încheiat prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare. În Timiș au fost înscriși, în prima etapă, aproape 5.500 de copii în clasa zero. Reprezentanții unor școli au înscris mai mulți copii decât și-au propus la startul înscrierii (8 martie) prin planul de școlarizare.

În prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, care s-a desfășurat pe parcursul perioadei 8-26 martie, în Timiș au fost înscriși 5.475 de copii, dintr-un total de 6.310 locuri disponibile în planul de școlarizare realizat de Inspectoratul Școlar Județean pe anul 2018-2019. S-au format 277 de clase. Fiecare clasă cuprinde 25 de copii.

La începutul înscrierilor, reprezentanții școlilor au propus un anumit număr de clase pentru anul 2018-2019, dar pe parcurs acesta a fost suplimentat cu câte o clasă, două, trei sau mai multe, în funcție de numărul de cereri valide depuse la respectiva unitate de învățământ. În prima etapă au fost înscriși copiii care locuiesc în zona arondată școlii (în circumscripție). Suplimentarea numărului de clase pregătitoare poate însemna, în unele cazuri, cursuri de după-amiază la unele școli, din cauza lipsei de spații.

La Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara au fost înscriși cei mai mulți copii: 241 pe 250 de locuri disponibile. Reprezentanții școlii au suplimentat numărul de locuri propuse la începutul înscrierii, pentru anul școlar viitor, cu 100, adică patru clase pregătitoare. Situații similare au avut loc la mai multe școli.

La Colegiul Național Bănățean (CNB) din Timișoara au fost înscriși, în prima etapă, 210 copii, dintre care 53 în două clase în limba germană. CNB avea, la începutul înscrierilor, doar o clasă de limba germană propusă în planul de școlarizare (acum are două) și patru clase în limba română, iar acum are șase.

La Școala nr. 24 au fost înscriși 200 de copii, iar la Școala nr. 7 au fost înscriși 199 de copii. La Școala Gimnazială din Dumbrăvița au fost înscriși 128 de copii în clasa zero. Reprezentanții școlii de lângă Timișoara și-au propus inițial să înființeze trei clase pregătitoare pentru anul școlar viitor și au ajuns la finalul înscrierii să aibă cinci clase zero.

La Liceul ”Grigore Moisil” au fost înscriși 122 de copii. Tot 122 de copii au fost înscriși, în prima etapă, și la Școala nr. 19 din Timișoara.

La Liceul Pedagogic din Timișoara au fost înscriși, în prima etapă, 107 copii. La Școala Gimnazială nr. 16 din Timișoara au fost înscriși 100 de copii.

La Școala Gimnazială din Jimbolia au fost înscriși 80 de copii.

La Liceul William Shakespeare din Timișoara au fost înscriși 76 de copii, același număr de viitori elevi fiind înregistrat și la Școala nr. 13 din urbea de pe Bega.

La Școala Gimnazială nr. 2 din Lugoj au fost înscriși 58 de copii, iar la Școala nr. 4 din aceeași localitate 51 de copii.

A doua etapă a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se va desfășura între 12 și 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea clasei pregătitoare.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor