Aproape 5.000 de elevi din Timis – in febra examenelor. Start la Evaluarea Nationala

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Aproape 5.000 de elevi din Timis – in febra examenelor. Start la Evaluarea Nationala
© TION: Aproape 5.000 de elevi din Timis – in febra examenelor. Start la Evaluarea Nationala
Elevii de clasa a VIII-a au intrat în focul examenelor. Luni, 22 iunie, a început proba scrisă la Limba Română. În judeţul Timiş, 4.927 de elevi s-au înscris la examenul de Evaluare Naţională. Asta deși la începutul anului şcolar au păşit în clasa a VIII-a, în Timiş, 5.530 de elevi.

Luni are loc proba de Limba Română. Examenul începe la ora 9:00 şi durează două ore, iar accesul elevilor în săli este permis până cel târziu la ora 8:30. Aceștia se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Fiecare elev primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care trebuie să îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate, şi apoi să completeze celelalte date de pe colţul care va fi lipit după ce profesorii distribuie subiectele în sală şi după ce asistenţii din săli verifică toate datele şi semnează în interiorul porţiunii care urmează a fi sigilată.

Fiecare elev va primi, în timpul examenului, atâtea coli tipizate şi ciorne marcate cu ştampila şcolii câte are nevoie. La fiecare coală primită, elevii trebuie să completeze datele personale, în colţul care urmează să fie lipit. La expirarea celor două ore de examen, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Dacă un candidat refuză să predea lucrarea scrisă, atunci el este eliminat din examen şi nu va mai putea participa la probele următoare.

UPDATE. Primii elevi au ieșit din examen la Liceul Pedagogic din Timișoara, după o oră de examen. La primul subiect elevilor li s-a cerut să demonstreze apartenența basmului la genul epic. Cel de-al doilea subiect a avut două componente. Astfel elevilor li s-a cerut să vorbească despre Ziua internațională a Iei și să relateze o întâmplare de la o sărbătoare din decursul anullui.

Calendarul Evaluării Naţionale:
22 iunie 2015: Limba şi literatura română – proba scrisă
23 iunie 2015: Limba şi literatura maternă – proba scrisă
24 iunie 2015: Matematică – proba scrisă
26 iunie 2015: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00)
26 iunie 2015: Depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
27 – 29 iunie 2015: Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2015: Afişarea rezultatelor finale după contestaţii0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !