Aproape 100 de cladiri ale scolilor din Timis nu au autorizatie de securitate la incendiu

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Aproape 100 de cladiri ale scolilor din Timis nu au autorizatie de securitate la incendiu
© Tion: Aproape 100 de cladiri ale scolilor din Timis nu au autorizatie de securitate la incendiu
Pompierii au verificat școlile și grădinițele din Timiș pentru a vedea dacă au autorizație de securitate la incendiu. Din 106 unități de învățământ controlate, 98 de clădiri nu au această autorizație.

În perioda ianuarie-august 2017 au fost controlate un număr de 106 unități de învățământ (din cele 598, câte există în Timiș).

În urma controalelor executate la nivelul județului Timiș a rezultat un număr de 98 de clădiri aparținând unităților de învățământ care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, s-au descoperit și 24 de clădiri ale școlilor sau grădinițelor care au autorizație de securitate la incendiu.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat (ISUB) transmit că unităţile de învăţământ au asigurate condiţiile de evacuare a persoanelor în cazul producerii situaţiilor de urgenţă (incendiu, cutremur, inundaţie, surpare teren etc.) și mijloace de primă intervenţie în caz de incendiu.

Numărul unităţilor de învăţământ care sunt echipate cu instalaţii şi sisteme de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu este de patru, iar 101 unităţi de învăţământ din Timiș au asigurat iluminat de securitate pentru evacuare.

În perioada ianuarie-august 2017 au fost înregistrate 18 cereri pentru avize/autorizații de securitate la incendiu, din care au fost emise 9 avize și două autorizații de securitate la incendiu și respinse trei avize și patru autorizații de securitate la incendiu.

Pe timpul controalelor celor de la ISUB s-au desfășurat 99 instruiri, 17 exerciții de intervenție și 27 exerciții de evacuare caz de urgență.

Conform Legii 307 din 2006, autorizația de securitate la incendiu este „actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean sau al municipiului București, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale securitate la incendiu – la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale – securitate la incendiu”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor