Apele Romane trag tare pentru efectuarea lucrarilor de consolidare a malurilor Begai cat permite inca vremea

De M. Hoster
Reactualizat la:
Apele Romane trag tare pentru efectuarea lucrarilor de consolidare a malurilor Begai cat permite inca vremea
© TION: Apele Romane trag tare pentru efectuarea lucrarilor de consilidare a malurilor Begai cat permite inca vremea
Proiectul de consolidare a malurilor Begăi pe raza oraşului Timişoara decurge excelent, în prezent ajungând la 60 de procente din totalul lucrărilor. Operaţiunea de reabilitare presupune efectuarea de investiţii pentru asigurarea stabilităţii malurilor pentru sectoarele avariate în timp, dar şi menţinerea în stare de siguranţă a utilităţilor existente de-a lungul canalului, în Timişoara.


Lucrările de amenajare a albiei şi a malurilor, pe zona intravilan a municipiului Timişoara efectuate de Administraţia Naţională „Apele Române” prin Administaţia Bazinală de Apă Banat, prin programul „Refacere consolidări canal Bega în municipiul Timişoara, judeţul Timiş” urmăresc efectuarea de reabilităţi pe lungimea de 8,9 km. Lucrările sunt amplasate pe sectorul de la pasarela Parcul Rozelor la Uzina Hidroelectrică pe lungimea a 4,7 km, pe sectorul de la podul Modoş la Piaţa Iosefin, pe lungimea de 3,6 km şi pe sectorul de la Uzina Hidroelectrică pentru sistematizarea şi amenajarea bazinului de întoarcere pe lungimea de 0,6 km.

Până în acest moment, lucrările de refacere a consolidărilor de mal şi peree dalate au fost realizate în proporţie de cca.70% pe sectoarele prevăzute în proiect: în amonte, zona Uzina Hidroelectrică – Podul Dacilor (zona Piaţa Badea Cârţan), iar în aval, Piaţa Iosefin – Podul Modoş.

În ceea ce priveşte realizarea consolidărilor de mal la bazinul de întoarcere, s-au realizat lucrări în proporţie de 52%.

Până în acest moment sunt in faza de finalizare toate lucrările de betonare pe tronsoanele prevăzute în proiect, pentru a evita întârzierile din cauza condiţiilor atmosferice, specifice perioadei de toamnă-iarnă (în perioadele reci este de preferat a nu se executa lucrări de betonare). Celelalte lucrări, de genul consolidări cu piatră, montare de dale, depind mai puţin de condiţiile climatice, putând fi executate conform graficului proiectului.

Lucrările de amenajare a albiei şi a malurilor, pe zona intravilanului municipiului Timişoara vor permite asigurarea secţiunii de tranzitare a debitelor mari în condiţii de siguranţă ca urmare a lucrărilor de apărare şi, implicit, pentru zonele apărate, asigurând totodată şi un aspect corespunzător canalului Bega .

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”. Finanţarea proiectului este asigurată în proporţie de 90% din fondul de coeziune al Uniunii Europene, cofinanțarea de 10% fiind asigurată de la bugetul de stat. Valoarea totală a proiectului este de 19.337.089 lei cu TVA (echivalentul a 4.390.004 euro), acesta urmând a fi finalizat în martie 2015.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !