Apel al presedintelui CJ Timis pentru salvarea Aeroportului Utilitar si dezvoltarea societatii pe turism si agrement

De Adrian Panduru
10Comentarii
Apel al presedintelui CJ Timis pentru salvarea Aeroportului Utilitar si dezvoltarea societatii pe turism si agrement
© foto: arhiva
Aeroportul Cioca, de pe Calea Torontalului din Timișoara, este în derivă. Societatea Aviația Utilitară este în impas, nu mai sunt bani, iar aerodromul de la marginea Timișoarei își trăiește ultimele clipe de viață, deși, practic, este în moarte clinică. Sau va fi resuscitat? Consiliul Județean Timiș, acționar unic al Asociației Aviația Utilitară, vrea să salveze acest aerodrom și cu ajutorul specialiștilor din domeniu.

Societatea nu mai are resurse financiare pentru a-și gestiona activitatea. Un aeroport care a funcționat timp de 80 de ani este pe cale să-și închidă porțile definitiv. Se va ajunge, cel mai probabil, la lichidarea acestei societăți. Sau nu…

„S-a dat de ceva vreme o comandă din partea Consiliului Județean Timiș către o firmă specializată de topometrie. S-a făcut această documentație, s-a ajuns la o suprafață de 52 de hectare, care sunt în procedură de intabulare în domeniul public al județului și mai este o suprafață de teren de aproximativ trei hectare și jumătate care este cu suprapuneri și trebuie reglementată situația terenului respectiv. Problema cea mai delicată este a Asociației Aviației Utilitare, care la ora asta nu își mai desfășoară activitatea, nu mai au niciun ban în bugetul societății și, așa cum s-a discutat în plenul consiliului județean, va trebui în 15 martie să fie convocată adunarea generală în cadrul societății”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Societatea are ca acționar unic CJ Timiș și trebuie luată o decizie foarte clară cu privire la viitorul ei. Liderul CJ Timiș, Călin Dobra, face apel la profesioniștii în domeniu pentru a se alătura consiliului județean și să alcătuiască un plan de management care să scoată Aviația Utilitară din prăpastie. Se dorește revigorarea societății și dezvoltarea ei pe domeniul turismului, pe agrement, nu numai stropiri cu avioane utilitare și dezinsecții.

„Din punctul meu de vedere, eu nu îmi doresc să lichidez această societate, dar fac apel la cei profesioniști în domeniu, dacă vor, să vină alături de consiliul județean să realizăm împreună un plan de management pentru dezvoltarea acestei societăți pe mai multe tematici, pe ceea ce înseamnă turism, pe ceea ce înseamnă agrement, cred că putem să revigorăm această societate, pentru că până la urmă este un lucru benefic pentru județul Timiș, dar nu a fost pus în aplicare cum ar trebui. Cred că limitarea doar la stropire, a face dezinsecții la nivelul județului și cu aparate care nu mai sunt la standardul acestui an nu mai este de ajuns. Fac apel la specialiști, și nu vă ascund că am avut discuții și cu domnul director Idolu, care conduce Aeroportul Timișoara pentru a veni în sprijinul societății cu o idee”, a spus Dobra.

Directorul Aviației Utilitare, Pompiliu Stanciu, a demisionat, și mai are zece zile de preaviz. În 10 martie va trebuie să depună un raport privind starea societății.

Articole pe aceeași temă:

Aviatia Utilitara, tot mai aproape de dizolvare. Se cauta solutii pentru resuscitarea Aeroportului Cioca

Suprafata aeroportului utilitar de langa Timisoara, diminuata de la an la an. Consilierii judeteni cer o ancheta10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor