Amenzi pentru proprietarii a doua cladiri istorice din Timisoara. Tencuiala desprinsa si aspect inestetic

De Adrian Panduru
5Comentarii
Amenzi pentru proprietarii a doua cladiri istorice din Timisoara. Tencuiala desprinsa si aspect inestetic
© TION: Amenzi pentru proprietarii a doua cladiri istorice din Timisoara
Clădirile istorice din Timișoara sunt verificate, din nou, de polițiștii locali. S-au aplicat și sancțiuni proprietarilor a două imobile din urbe, pentru că fațada clădirilor nu este întreținută și prezintă… pericol.

Polițiștii locali de la Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au trecut la reverificarea imobilelor istorice de pe raza municipiului Timișoara ai căror proprietari au obligația să-și întrețină clădirile deținute. În prima parte a anului, acești proprietari au fost notificați și li s-a cerut demararea procedurilor de obținere în regim de urgenţă a certificatelor de urbanism și a autorizaţiilor de construire pentru remedierea stării de degradare. Iar cum termenul pentru demararea procedurilor de obținere a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire era începutul lunii iulie, s-a trecut la aplicarea de sancțiuni.

Au fost încheiate două procese verbale de constatare a contravenției pentru Asociația de Proprietari din Piața Victoriei nr. 5 și Asociația de Proprietari de pe str. Emanoil Gojdu nr. 2, care nu au făcut niciun demers pentru remedierea situației în termenul stabilit.

„La ambele imobile fațada prezintă desprinderi de tencuială care, pe lângă aspectul inestetic, poate constitui un real pericol pentru trecători, existând riscul producerii de accidente. Cuantumul sancțiunilor este stabilit de arhitectul șef, fiind cuprins între 4000 și 8000 lei”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Poliția Locală Timișoara face apel către proprietarii de imobile istorice să-și obțină în regim de urgenţă certificatele de urbanism și apoi autorizațiile de construire, în caz contrar riscând sancțiuni contravenționale.

Anul trecut au fost aplicate în cazul clădirilor istorice neîntreținute sancțiuni în valoare de 192.000 lei.

 

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor