Ambasadorul Elvetiei, in vizita la Timisoara

De S.P.D.
Productia In tara pe care ti-o arat, prezentata de Teatrul Biel-Solothurn din Elvetia
Productia In tara pe care ti-o arat, prezentata de Teatrul Biel-Solothurn din Elvetia
Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, va face o vizită la Timişoara, duminică, 13 noiembrie, pentru a participa la celebrarea a 100 de ani de relaţii diplomatice între România şi Elveţia.

Cu acest prilej, Teatrul Biel-Solothurn (Elveţia) va prezenta la Timişoara producţia „În ţara pe care ţi-o arăt“, după romanul lui Peter Lotar, în regia Katharinei Rupp. Două reprezentaţii ale spectacolului sunt programate pe scena Teatrului German pentru duminică, 13 noiembrie, şi luni, 14 noiembrie, la ora 19,30.

“Peter Lotar, născut în 1910, descrie în romanul său autobiografic „În ţara pe care ţi-o arăt”, într-o manieră plină de haz, ironie şi spirit autocritic, teatrele din Biel şi Solothurn, precum şi scenele elveţiene care au găzduit spectacolele acestora. O perspectiva intimă în cel mai vechi teatru municipal din Elveţia, la care se adaugă şi o prezentare a controverselor social-politice din timpurile acelea: pentru cei exilaţi anii de război au fost marcaţi de confruntarea cu ideile naţional-socialismului, care şi-au găsit adepţi chiar pe teritoriul neutru al Elveţiei. Adesea Lotar a fost aproape de expulzare şi astfel de moarte sigură”, subliniază Lucian Vărşăndan, directorul TGST.

Ambele reprezentaţii vor fi traduse simultan în limba română. Teatrul din Elveţia se află pentru a doua oară la Timişoara, după participarea sa din noiembrie 2009 cu producţia „Parzival“, după Wolfram von Eschenbach, în cadrul Festivalului Eurothalia, organizat de TGST. Proiectul este organizat cu sprijinul Ambasadei Confederaţiei Elveţiene în România, al Consiliului Local Timişoara şi al Fundaţiei ProHelvetia.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !