Alesii au decis: politistii locali din Timisoara nu vor primi norma de hrana

De A.S.
Alesii au decis: politistii locali din Timisoara nu vor primi norma de hrana
Alesii au decis: politistii locali din Timisoara nu vor primi norma de hrana
Supărare mare la vârful Poliţiei Locale Timişoara. Consilierii locali au respins, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre care prevedea acordarea unei norme de hrană pentru personalul Poliţiei Locale. Proiectul nu a primit viza juridică, a afirmat secretarul primăriei, Ioan Cojocari.

Proiectul de hotărâre prevedea acordarea unei norme de hrană în cuantum de 720 de lei pe lună personalului din cadrul Poliţiei Locale Timişoara începând din 1 ianuarie 2012.

Deşi directorul executiv al Poliţiei Locale Timişoara, Doru Spătaru, spune că agenţii locali sunt îndreptăţiţi să primească aceşti bani, secretarul primăriei, Ioan Cojocari, le-a spus aleşilor în plen că proiectul nu a fost avizat de legalitate, că Poliţia Locală nu poate fi asimilată Poliţiei Naţionale, iar personalul acestei direcţii din subordinea Consiliului Local Timişoara nu poate beneficia de normă de hrană.

Spătaru consideră că decizia este una discriminatorie. „Noi vom face demersurile necesare, vom face adresă către Guvernul României, către Ministerul Administraţiei şi Internelor, care este unitate de reglementare pentru Poliţia Locală conform legii. Ministrul a emis mai multe ordine privind reglementarea unor activităţi în ceea ce priveşte contribuţia şi implicarea Poliţiei Locale în sistemul integrat de ordine şi linişte publică, dar au avut această scăpare. Pentru o simplă scăpare a cuvântului „Poliţie Locală” iată că aceşti poliţişti, care sunt funcţionari publici ai municipiului Timişoara şi care, mai bine sau mai rău – asta o decid cetăţenii cu privire la modul în care îşi fac datoria -, contribuie la asigurarea gradului de securitate stradală în municipiul Timişoara nu pot beneficia de aceşti bani”, a declarat şeful Poliţiei Locale după respingerea proiectului.

Spătaru spune că în aceste condiţii, pe un salariu de 700 de lei, a exemplificat el, este de aşteptat ca unii dintre angajaţii Poliţiei Locale să nu mai dorească să lucreze în cadrul acestei structuri.

„În momentul de faţă instituţia are în subordine un număr de 333 de angajaţi. Era vorba de o sumă de 24 de lei pe zi conform legislaţiei în vigoare în momentul de faţă. Eu m-am gândit în primul rând la oameni, pentru că lucrează în condiţii deosebite, tocmai de aceasta legiutorul a prevăzut această normă de hrană care a fost instituită prin acte normative. Este o lipsă de înţelegere a ceea ce se dorea. De la 31 decembrie tot ce înseamnă funcţionar de primărie, angajat al primăriei, se va duce în jos cu salariul, şi aşa diminuat. Noi ne vom face în continuare datoria, dar vom vedea cu cât efectiv vom mai rămâne”, a conchis şeful Poliţiei Locale Timişoara.

Proiectul ar putea fi repus pe tapet din spusele unora dintre consilierii locali.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor