Alergati si donati pentru copiii din familiile defavorizate, din cartierele Fratelia si Iosefin

De Adrian Panduru
1Comentariu
Alergati si donati pentru copiii din familiile defavorizate, din cartierele Fratelia si Iosefin
© Foto: arhivă
La Timotion puteți alerga și dona și pentru a sprijini copiii din familii defavorizate din cartierele Fratelia și Iosefin să învețe. Timotion este evenimentul de alergare caritabil care va avea loc la Timișoara în această primăvară, prin intermediul căruia se pot susține mai multe proiecte. Cei care aleargă susțin proiectele prin plata taxei de participare, dar se poate și dona direct, fără să alergați în cursă. Unul dintre proiecte are ca scop prevenirea abandonului școlar.

„Învață să reușești!” este proiectul inițiat de United Way România (UWRo) și are ca scop prevenirea abandonului școlar atât prin servicii de suport de tip after school adresate copiilor din familii defavorizate din cartierul Fratelia și Iosefin din Timișoara, cât și prin sprijin oferit acestora.

Puteți dona direct pentru a susține acest proiect sau vă puteți înscrie în cursă. Timotion va avea loc pe 22 aprilie, la Timișoara.

„Considerăm că abandonul școlar poate fi prevenit atât prin susținerea copiilor în școală prin oferirea de sprijin în efectuarea temelor și sprijin material (hrană, rechizite, îmbrăcăminte), dar și prin sprijinirea acestora în a‐și proiecta un viitor profesional, care poate constitui un factor motivațional pe termen lung pentru finalizarea studiilor”, transmit cei de la United Way.

Proiectul presupune activități de tip after school în care copiii primesc o masă caldă zilnică și sprijin în pregătirea temelor, activități de suport în vederea explorării intereselor legate de carieră împreună cu voluntari și profesioniști din diferite domenii de activitate, pregătirea cadrelor didactice pentru încurajarea copiilor în a-și proiecta și stabili obiective pe termen lung.

Programul integrat de intervenție dezvoltat de UWRo – Învață să reușești – implică toți factorii decisivi în creșterea copilului (părinți, profesori, membri-cheie din comunitate, voluntari) să lucreze împreună pentru rezolvarea acestei probleme. Copiii din familii vulnerabile sunt ajutați să meargă la școală și să obțină rezultate mai bune – primesc ajutor la teme și kituri educaționale, precum și mese calde și sunt implicați în activități sportive și extrașcolare (excursii, ateliere creative etc).

„Proiectul «Învață să reușești!» are ca scop prevenirea abandonului școlar prin încurajarea dezvoltării abilităților de citit cu înțeles a copiilor din programul after-school susținut de UWRo în cadrul Școlii Gimnaziale 15 Timișoara. United Way România introduce prin acest proiect ideea Clubului de lectură, ca activitate interactivă și dinamică menită să motiveze copiii să învețe să citească cu înțeles. În cadrul proiectului se vor asigura resursele necesare și să susțină strategiile care conduc spre succes, pentru ca programul să poată fi implementat cu succes în Școala Gimnazială 15 Timișoara”, transmit cei de la UWRo.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor