Ai pana in 30 de ani? Ia in considerare trecerea masinii pe numele altcuiva!

Reactualizat la:
Ai pana in 30 de ani? Ia in considerare trecerea masinii pe numele altcuiva!
ADVERTORIAL. Conform multor studii, una dintre cele mai periculoase categorii de șoferi este cea a tinerilor. Aceștia sunt predispuși la indisciplină în trafic, în special la deplasarea cu viteze cu mult peste limita legală. Drept urmare, aceștia prezintă mai un risc crescut de accident la volan. Deși frecvența ridicată a amenzilor primite ar trebui să mai taie din elanul șoferilor tineri, aceștia continuă să figureze în topul celor care cauzează accidente grave și deosebit de grave. Cei mai periculoși șoferi sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Din acest motiv, asiguratorii taxează suplimentar polițele RCA încheiate de către tineri.

De ce plătesc tinerii mai mult pentru RCA pentru autoturisme? Nu e doar din cauza faptului că sunt șoferi mai indisciplinați. Mai e și lipsa de experiență a unui șofer mai vârstnic, dar și faptul că sunt mai activi, deci petrec mai mult timp în trafic, deci sunt șanse mai mari să producă accidente. Plus că sunt mai predispuși la a li se distrage atenția la volan. Telefoanele, tabletele, alte persoane sunt tot atâtea motive de distragere a atenției pentru șoferii tineri la volan.

ASIGURARE RCA – PREȚURI

Asiguratorii au acoperire și în statistici. Cele mai multe accidente sunt produse de șoferii mai tineri. De aceea, aceștia trebuie să plătească RCA pentru autoturisme mai mari. Nimeni nu contestă, așadar sistemul întrucât e acoperit de cifre.

Tocmai de aceea, tinerii ar trebui să se gândească de două ori atunci când își cumpără mașini dacă vor să își înscrie autoturismele pe numele lor. Cel mai indicat, dacă vor să facă economie la încheierea RCA-ului pentru autoturisme, este să înmatriculeze mașinile pe numele părinților sau pe al altor rude mai în vârstă, care beneficiază de tarife mult mai mici la asigurări.

Logica asiguratorilor este următoarea: vârstnicii ies din casă mai rar, merg cu mașina pe distanțe mai scurte, sunt mai atenți, mai maturi, țin la siguranța lor, le lipsește teribilismul tinereții și au mașini mai îngrijite și mai bine întreținute. Așadar, șanse mai reduse de accidente.

Așadar, dacă ești tânăr, până în 30 de ani, și vrei să-ți iei mașină, cea mai bună opțiune este să nu o înscrii pe numele tău, ci pe cel al unei rude mai în vârstă. În general, pe numele tatălui sau al mamei, dar merge și un unchi sau o mătușă. Dacă vrei economii substanțiale, poți să o treci chiar pe numele bunicului sau bunicii. Cu cât mai în vârstă, cu atât mai puțin plătește pentru asigurarea RCA pentru autoturisme.
Regulament de plasare a anunturilor