Aflata in pericol de dizolvare, Universitatea din Resita se vrea sub aripa Universitatii de Vest Timisoara

De Marcel Hoster
7Comentarii
Aflata in pericol de dizolvare, Universitatea din Resita se vrea sub aripa Universitatii de Vest Timisoara
Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa a solicitat Universităţii de Vest Timişoara fuziunea prin absorbţie a instituţiei cărăşene. Probabil lipsită de succesul „fratelui” mai mare, dar mai ales din cauza problemelor financiare şi de imagine, generate de o serie de abateri etice a unor profesori, organizaţia cărăşeană ar putea trece sub aripa UVT. Oportunitatea este analizată de către timişoreni.

La solicitarea conducerii Universității Eftimie Murgu din Reșița, singura instituție de învățământ superior din județul Caraș Severin, conducerea Universității de Vest din Timișoara a analizat posibilitatea și oportunitatea fuziunii prin absorbție a celor două instituții de învățământ superior. Cele două universități au ajuns la acest moment ca urmare a unor discuții ce au avut loc pe perioada verii, într-un demers care va fi agreat și de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice în situația în care va exista un consens între cele două instituții.

Prin decizia de a discuta această fuziune, UVT nu a rămas indiferentă la pericolul ca unul din județele cu cel mai mare potențial de dezvoltare din România să rămână, peste noapte, fără posibilitatea de a desfășura activități în învățământul superior. Este vorba de Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, instituție care se confruntă atât cu probleme de imagine, fiind de notorietate și punctate ca atare în presa locală, regională și națională abaterile de la etica și deontologia profesională a mai multor cadre didactice, cât și cu mari dificultăți financiare care pun sub un serios semn al întrebării existența universității.

Astfel, în mod oficial, în ședința comună a Consiliului de Administrație și a Senatului UVT din data de 7 septembrie 2015, s-a hotărât demararea negocierilor pentru absorbția de către UVT a UEMR. Totodată, a fost numită și comisia care va reprezenta UVT în acest demers. Mandatul acestei comisii este de a armoniza termenele și procedurile și de a întocmi acordul de fuziune prin absorbție, acord ce urmează apoi a fi aprobat de către senatele celor două universități și înaintat ministerului de resort.

Alte articole pe aceeași temă:

Percheziţii la Universitatea „Eftimie Murgu“ din Reşiţa

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor