Aeroportul International Timisoara va avea o aerogara noua in valoare de zece milioane de euro

De Marcel Hoster
27Comentarii
Aeroportul International Timisoara va avea o aerogara noua in valoare de zece milioane de euro
Creşterea exponenţială a traficului de pasageri pe Aeroportul Internaţional Timişoara a făcut necesară demararea un proiect de realizare a unei noi aerogări. Proiectul va costa în jur de zece milioane de euro, va avea un terminal de sosiri şi unul de plecări, lucrările urmând să fie terminate în 2018.


Anul 2016 a însemnat nu doar creşterea traficului de pasageri şi marfă, dar şi extinderea infrastructurii aeroportuare. Lucrările pentru realizarea unor spaţii de tranzit pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor au început în luna iulie. Investiţia, realizată din fondurile proprii ale aeroportului, a vizat creşterea spaţiului de tranzit şi a vitezei de operare pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor. Construcţia a fost realizată pe structură metalică uşoară, cu panouri termoizolante din sticlă şi a fost recepţionată în luna decembrie. Astfel, aerogara s-a extins cu 900 mp.

Cel mai important, în acest an a fost contractat studiul de fezabilitate pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, mai exact extinderea aerogării. Deoarece Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” este o entitate economică cu gestiune economică proprie, dar are şi o importanţă deosebită pentru dezvoltarea economică a regiunii de Vest a ţării, se intenţionează extinderea aeroportului în trei etape. În primul rând se va realiza un terminal Sosiri Curse Externe, având ca termen de finalizare data de 31 marte 2018. De asemenea, va fi ridicat un nou terminal Plecări Curse Externe, termenul de finalizare al lucrărilor fiind decembrie 2018.

Momentan, continuă investiţiile la extinderea şi modificarea faţadei existente, lucrările având loc în 2017, până la finalul anului.

Prima etapă – cea a Terminalului Sosiri Curse Externe – va demara chiar în cursul anului viitor. Este vorba de o investiţie de 2 milioane de euro, care va extinde suprafaţa aerogării cu 3.000 mp. Noul terminal va da posibilitatea gestionării simultane a 3 fluxuri de pasageri (peste 500 de pasageri), va fi prevăzută cu 7 puncte de control al documentelor de frontieră, 3 sisteme de transport bagaje, zona de control vamal şi spaţii comerciale.

O altă investiţie în acest an a fost în zona de parcare, au fost create 240 de locuri de parcare, suplimentând astfel cele 509 locuri de parcare existente. Investiţia s-a ridicat la 126.000 de euro şi va conduce la decongestionarea parcării auto, deja exploatată la capacitate maximă.

 27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor