ADR Vest a prezentat posibilitatile de finantare din noul ciclu de programare a accesarii fondurilor europene

De M. Hoster
ADR Vest a prezentat posibilitatile de finantare din noul ciclu de programare a accesarii fondurilor europene
Dacă vă gândiţi să accesaţi fonduri europene în cadrul noului ciclu de finanţare, va trebui să vă pregătiţi temeinic din timp. Sunt şapte programe operaţionale disponibile, deci bani destui, doar că va trebui să ştiţi cum să îi cereţi şi să îi folosiţi.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de Organism Intermediar în Regiunea Vest atât pentru Regio-Programul Operațional Regional cât și pentru Programul Operațional Sectorial – Creșterea Competitivității Economice, a postat pe pagina web www.adrvest.ro documentele consultative pentru programele operaționale în cadrul noii perioade de programare 2014 – 2020 și Acordul de Parteneriat propus de România prin Ministerul Fondurilor Europene.

Astfel, au fost publicate documentele consultative pentru Programul Operațional Regional, Programul Operațional Competitivitate, Programul Operațional Asistență Tehnică, Programul Operațional Infrastructură Mare, Programul Operațional Capital Uman, Programul Operațional Capacitate Administrativă, Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Aceste documente prevăd, pentru fiecare program în parte, propunerile pentru obiectivele generale și specifice ale acestora, investițiile propuse spre finanțare și alocările financiare pentru fiecare program, axele prioritare și indicatorii corespunzători fiecărei axe prioritare, precum și justificările corespunzătoare.

Documentele supuse consultării au fost realizate pe baza Strategiei Europa 2020 (strategie pe 10 ani a Uniunii Europene care are ca scop principal crearea unor condiții prielnice creșterii economice inteligente, durabile și favorabile incluziunii sociale) și în concordanţă cu Acordul de Parteneriat supus consultării.

Aceste programe și documente pregătesc noua perioadă de programare și vizează creșterea gradului de absorbție a României pentru fondurile europene nerambursabile și eficientizarea utilizării acestor fonduri în vederea implementării de proiecte cu impact.

Pentru a facilita informarea tuturor celor implicați cu privire la documentele supuse consultării publice, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va organiza în perioada următoare o serie de întâlniri – în cele patru județe ale Regiunii Vest – cu potențialii beneficiari de finanțare europeană nerambursabilă. Această inițiativă vine ca urmare a faptului că organizația îndeplinește rolul de Organism Intermediar în Regiunea Vest, precum și ca urmare a rolului său de inițiator și coordonator pentru Planul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor