Acuze grave in Timis: coruperea alegatorilor cu bani si alcool!

De A.S.
Reactualizat la:
Acuze grave in Timis: coruperea alegatorilor cu bani si alcool!
© TION: Acuze grave in Timis: coruperea alegatorilor cu bani si alcool!
Curge cu sesizări de nereguli, în judeţul Timiş, în ziua decisivă a alegerilor prezidenţiale. ACL Timiş a reclamat la Biroul Electoral Judeţean faptul că, în localitatea Denta, unii alegători ar fi fost recompensaţi cu bani şi băuturi alcoolice în schimbul votului: sunt suspiciuni de mită electorală!

ACL Timiş a transmis BEJ Timiş o sesizare cu privire la o posibilă dare de mită în localitatea Denta. Observatorii ACL au remarcat faptul că persoane neidentificate au intrat în incintele secţiilor de votare nr. 380 si 381 pentru a vota. Ulterior, toţi ar fi intrat în clubul vânătorilor aflat în vecinătate, unde ar fi primit sume de bani şi băuturi alcoolice ca recompensă pentru vot.

Observatorii ACL susţin că l-au surprins în fața clubului vânătorilor și pe primarul PSD din Denta, Iacob Slavoliub.

„În baza prevederilor Legii nr. 370 din 2004 republicată pentru Alegerea Preşedintelui României, vă solicităm să efectuați verificări în secțiile de votare 380 şi 381 din localitatea Denta. În fapt, azi, data de 16.11.2014, a fost semnalată de către reprezentanții subscrisei săvârşirea de către persoane neidentificate a infracţiunii de corupere a alegatorilor şi fraudă la vot săvârşite în raza secțiiilor de votare nr. 380 şi 381 din Denta. În localitatea Denta au fost sesizate persoane neidentificate care au intrat în incintele secţiilor de votare nr. 380 si 381 pentru a vota. Ulterior votării, toţi au intrat în clubul vânătorilor aflat în vecinătate, unde au fost văzuţi primind sume de bani şi băuturi alcoolice ca recompensă pentru vot”, se arată în sesizarea depusă la BEJ Timiş, semnată de copreşedintele ACL Timiş Nicolae Robu.

Reprezentanţii ACL Timiş cer verificări, afirmând că există suspiciuni de fraudare pe scară largă a procesului de votare pe raza secţiilor amintite.

Potrivit Codului Penal, coruperea alegătorilor – oferirea sau darea de bani, de bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat – se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

La fel şi frauda la vot – fapta persoanei care votează fără a avea acest drept, care votează de două sau de mai multe ori sau care votează prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător.

UPDATE. Reprezentanţii PSD Timiş spun că nu este decât o dezinformare marca ACL, atâta vreme cât nu există dovezi în sprijinul celor afirmate. Social-democraţii vor să vadă dovezi.

„Aşa, să aruncăm cu vorbe, e uşor. Au vreo dovadă că au fost corupţi alegătorii? Este doar o altă dezinformare marca ACL”, spune purtătorul de cuvânt al PSD Timiş, Lucian Ursuleţu.

Sursa foto: ACL Timiș0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !