Activitati non-formale pentru elevii de clasa a X-a din Timisoara

De M.S.
Reactualizat la:
Activitati non-formale pentru elevii de clasa a X-a din Timisoara
Timp de şase săptămâni aproximativ 100 de liceeni de clasa a X-a din Timişoara pot participa la o serie de activităţi non-formale care promovează interculturalitatea, voluntariatul şi diversitatea. Toate aceste activităţi se vor desfăşura în cadrul proiectului Grow, organizat de AIESEC în perioada 7 noiembrie-18 decembrie. Elevii vor beneficia de o serie de cursuri susţinute de către profesori din reţeaua AIESEC.

Perioada de înscriere pentru ediţia Grow din acest an a început. Liceenii din Timişoara se mai pot înscrie până la data de 28 octombrie pe www.growedu.ro. Participanții vor fi selectați pe baza motivației de a participa la program și în funcție de competențele de utilizare a limbii engleze.

„Cu o abordare specifică pentru fiecare an de liceu în parte, Grow oferă 4 ani de dezvoltare complementară prin educație non-formală. Pentru participanții la ediția pentru clasa a X-a, organizatorii Grow propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 săptămâni, susținute în limba engleză. Toate activitățile Grow se desfășoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea. În cadrul Grow participanții își vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor, o atitudine care-i va sprijini în atingerea obiectivelor personale și își vor consolida încrederea în sine prin provocări practice” a spus Anee-Marie Todea, Vicepreședinte Comunicare la AIESEC Timişoara.

Pentru toamna aceasta, temele explorate în Grow sunt: “Cum să acționezi chiar acum! “, “Cum să te prezinți în fața unei mulțimi”, “Cum să realizezi un discurs convingător” ,” Cine sunt eu?” – participanții vor beneficia de suport în a se descoperi pe sine și potențialul lor ,”Cum să îți organizezi timpul și spațiul”, “Cum să organizezi și să filtrezi doar informația utilă”, “Cum să conduci un proiect” – participanții vor fi ghidați de la idee, la planificare, acțiune și rezultate “Care e influența moștenirii culturale și cum se încadrează în ansamblul țărilor UE”.

În cadrul ediţiei anterioare în Timiş peste 100 de elevi de clasa a IX-a și-au descoperit punctele tari și slabe, au descoperit munca în echipă, ce înseamnă managementul de proiect și au înțeles specificul valorilor românești. ”Facilitatorii internaționali au fost grozavi. Știau cum să vorbească cu noi, cum să ne înțeleagă și bineînțeles au fost prietenoși. În proiectul Grow am învățat multe lucruri despre noi, despre ce putem face, ce ne place cu adevărat, ce valori avem, ce înseamnă munca în echipă și multe alte lucruri importante care ne vor schimba viitorul”, povesteşte una dintre participantele din 2010, Codruța, elevă în Lugoj. ”Îmi amintesc când eram eu adolescentă și mergeam pentru prima oară în Germania. Această experiență m-a determinat să mă gândesc la cine sunt, care sunt punctele mele tari și valorile mele. Acum e timpul să le arăt și altor oameni această experiență. M-am alăturat Grow pentru a le arăta adolescenților români o perspectivă internațională și pentru a-i ajuta să descopere cine sunt și ce ar putea deveni în viitor”, spune Marta Jarzabek din Polonia. Programul Grow se va desfăşura şi în alte 13 mari oraşe din ţară.

AIESEC este o organizaţie internaţională, independentă, non-profit şi neafiliată politic, condusă de studenţi şi proaspăt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior. Membrii săi sunt interesaţi de probleme globale, leadership şi management, ajutând tinerii să îşi descopere şi să îşi dezvolte potenţialul de lideri pentru a avea un impact pozitiv în societate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor