A fost semnat protocolul de colaborare între Timișoara și Novi Sad, capitalele europene ale culturii în 2021

De A. M. A.
A fost semnat protocolul de colaborare între Timișoara și Novi Sad, capitalele europene ale culturii în 2021
© foto: Asociația TM2021
Reprezentanții orașelor Timișoara și Novi Sad, Simona Neumann și Nemanja Milenković, au semnat protocolul de colaborare între orașe pentru a realiza evenimente comune și pentru a se susține reciproc.

Simona Neumann și Nemanja Milenković s-au întâlnit marți, 4 iunie, în orașul de pe Bega pentru a semna protocolul de colaborare între cele două orașe, Timișoara și Novi Sad. Cooperarea între cele două regiuni va fi realizată prin colaborări de bune practici, încurajarea schimbului de artiști, organizarea de seminare, traininguri dar și lansarea unor anunțuri de proiecte culturale care vor putea fi finanțate și promovate în comun.

Primul eveniment de colaborare anunțat va fi Encounters realizat cu sprijinul fundației Art Encounters. Artiștii din Timișoara și Novi Sad vor face schimb de experiență, producând și expunând în cele două orașe partenere. În anii următori vor fi realizate și alte evenimente, precum Moving Fireplaces/Cămine în Mișcare, care va deschide o poartă între românii și sârbii aflați de o parte și de alta a graniței; Argonauții, un proiect în colaborare cu Novi Sad și cu orașul grecesc Elefsina (a treia Capitală Europeană a Culturii în 2021) care va aduce spectacole pe Dunăre și Bega. Un alt proiect de impact va fi, cu siguranță, Autobuzul Cultural, care va merge între cele două orașe, iar turiștii vor putea vizita la sfârșit de săptămână Novi Sad și Timișoara și vor putea participa la evenimentele culturale. Autocarul Cultural nu este un simplu transport, ci se vor desfășura activități în el pentru a pregăti audiența! Se dorește ca acest autocar să continue și după anul 2021.

”Timișoara și Novi Sad vor avea împreună o ofertă culturală complexă, se vor completa reciproc. Este extrem de important să existe astfel de colaborări, atât intracomunitare, pe plan local, dar și internaționale, cu instituții europene și cu alte orașe partenere. Relația cu Novi Sad e oarecum firească, datorită istoriei comune, a culturii comune, și ne bucurăm să fim împreună în această experiență, de a face din orașele noastre Capitale Europene ale Culturii și de a participa la transformarea lor pe termen lung, nu doar cultural, ci și social, economic, din punct de vedere al turismului. Acest parteneriat interconectează cele două orașe, făcându-le mai puternice.” – a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociaței Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii.

Timișoara și Novi Sad sunt înfrățite din 2005, iar în dosarele de candidatură ale celor două orașe pentru a deveni Capitale Culturale Europene în 2021 au fost menționate aceste colaborări între Banat și Voivodina.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor