A fost inaugurata strada Iancu Vacarescu, reabilitata complet pe bani europeni

De A.S.
7Comentarii
A fost inaugurata strada Iancu Vacarescu, reabilitata complet pe bani europeni
© TION - A fost inaugurata strada Iancu Vacarescu
După aproape un an de lucrări, oficialii Primăriei Timişoara au inaugurat, miercuri, strada Iancu Văcărescu, reabilitată pe bani europeni şi pe porţiunea de la Bulevardul Regele Carol I spre Bega, după ce celălalt tronson a fost refăcut în timpul fostei administraţii. Pe Văcărescu se circulă acum în ambele sensuri, au fost amenajate peste 100 de locuri de parcare, în peisaj a apărut şi o fântână, iar şi acest al doilea tronson de stradă dispune de o instalaţie automată de spălare.

Lucrările de pe strada Iancu Văcărescu, pe tronsonul de la Bulevardul Regele Carol I la Splaiul Tudor Vladimirescu, au început în primăvara anului trecut, reabilitarea s-a terminat luna trecută, când s-a şi deschis complet circulaţia, iar acum a avut loc inaugurarea. Vechile hale ale Pieţei Iosefin au fost demolate, iar prin proiectul pe fonduri europene au avut loc lucrări la reţelele tehnico-edilitare, s-a reorganizat circulaţia – acum se circulă în ambele sensuri de mers -, au fost amenajate locuri de parcare şi piste pentru biciclişti, s-au refăcut trotuarele, s-au reamenajat spaţiile verzi şi a fost realizată o fântână la intersecţia cu Bulevardul Regele Carol I. Fântâna era deja funcţională miercuri, iar primarul a explicat, la inaugurare, că va avea lumini colorate…

„Inaugurăm o lucrare extrem de importantă, de amenajare și refuncţionalizare a acestei zone, numită Văcărescu 2. Aici a fost acea hală în care a funcționat ani de zile Piața Iosefin și care arată groaznic. Acum avem o clădire în care avem o piață civilizată, artere de circulație pe ambele sensuri și locuri de parcare, la care se adaugă spații verzi, piste de biciclete și trotuare frumos amenajate toate și decorate cu jardiniere cu flori. Lucrarea totalizează 8,2 milioane de lei, din care 6,5 milioane reprezintă fonduri europene nerambursabile. A început în 29 mai 2013 și s-a finalizat în 29 martie 2014. S-au amenajat în acest interval de timp 172 de locuri de parcare, 800 de metri pătraţi de piste de biciclete, 1.200 de metri pătraţi de spații verzi și s-au plantat 98 de arbori. Dincolo de ce se vede la suprafața, în subteran a fost o lucrare extrem de grea. Chiar arată impresionant locul la momentul la care totul era răscolit până la o adâncime extrem de mare, pentru că s-au schimbat și rețelele de utilități. La toate acestea se adaugă amenajarea intersecției cu Bulevardul Regele Carol I prin realizarea unui sens giratoriu și prin crearea în mijlocul acestuia a unei fântâni decorative, arteziene. Seara, această fântână va fi iluminată frumos și va da un plus de farmec acestei zone”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Oficialii primăriei spun că au fost create 172 de locuri de parcare, dar au inclus aici… şi rastelele de biciclete. S-au amenajat de fapt 108 locuri de parcare pentru maşini, 5 pentru autovehiculele de marfă, 17 pentru motociclete şi 42 de locuri pentru “parcat” biciclete. Şi acest tronson de stradă dispune de o instalaţie de spălare, la fel ca primul, spre Bulevardul 16 Decembrie. Reprezentanţii municipalităţii spun însă că pe noul tronson sistemul este într-adevăr unul automat şi funcţionează fără probleme, spre deosebire de primul.

„Această porțiune a străzii Văcărescu este și ea dotată cu instalație de spălare automată, cum este și Văcărescu 1. Aici s-a putut realiza din start mai bine această instalație, avută fiind experiența care la început a comportat anumite probleme. Nu porneau la orele la care trebuia instalațiile, trebuiau pornite manual. De asemenea, unghiul sub care se arunca jetul de apă nu era unul potrivit și au fost situații în care s-au plâns anumiți cetățeni că au fost udați pe motociclete sau în mașini”, a explicat primarul.

Autorităţile locale iau în calcul prelungirea acestei artere de circulaţie, astfel încât şoferii să poată ajunge cu maşinile de pe strada Iancu Văcărescu, peste Podul Eroilor, pe la fosta fabrică Elba, până spre Gara de Nord.

„Ar fi extraordinar dacă am putea să ajungem la o înțelegere cu proprietarii de la fosta fabrică Elba pentru a putea prelungi strada Văcărescu până pe strada Gării. Sigur, este normal să ceară bani, este proprietatea lor privată… Acolo figura un drum intern al fabricii, eu am fost informat că este în proprietatea Elba”, a mai afirmat Robu. Lucrările de pe Văcărescu au fost executate de societatea Bau Center Vest SRL.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor