21 de firme din regiune primesc sase milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea activitatii

De Marcel Hoster
21 de firme din regiune primesc sase milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea activitatii
© Foto: Tion
Peste şase milioane de euro vor susţine dezvoltarea activităţii a 21 de firme din regiunea de vest a României. Reprezentanţii acestora au semnat, joi, contractele de finanţare pe Programul Operaţional Regional.

Activitatea a 21 de companii din Regiunea Vest se va schimba în bine în perioada următoare. Reprezentanţii acestora au semnat, joi, contractele de finanţare pentru proiectele depuse la ADR Vest Timişoara pe Regio-Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1 A. – Microîntreprinderi și Prioritatea de investiții 2.2 IMM.

Proiectele contractate cumulează o valoare totală de 12,63 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 6,28 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,6513 lei/euro).

Firmele care vor primi finanțare activează în cele mai diferite sectoare ale economiei: construcții, industria prelucrătoare (fabricare beton, producție tuburi, țevi, profile tubulare și accesorii din oţel, operațiuni mecanică generală, fabricare instrumente și dispozitive pentru măsură, verificare și control, piese și accesorii pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule, subansambluri electronice, producție mobilă), recuperarea materialelor reciclabile sortate, activități de televiziune, dar și în domeniul hotelier, prelucrare date, arhitectură, precum și sănătate umană și centre de fitness.

Prin implementarea acestor proiecte vor fi construite și modernizate spații de producție/servicii și se vor achiziționa echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creșterea competitivității economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii și vor genera 60 de locuri noi de muncă. Un număr de 12 din cele 21 contracte semnate joi au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.1A Microîntreprinderi. De asemenea, celelalte 9 proiecte contractate astăzi au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.2. IMM.

Succes pentru Regio, aproape 190 de milioane de euro primiţi

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 260 proiecte, în valoarea totală de 235,96 milioane euro, valoarea nerambursabilă fiind de 189,48 milioane euro. În cadrul Priorității de investiții 2.1. Microîntreprinderi sunt contractate 194 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 29,66 milioane euro, reprezentând 107,62% din alocarea regională. În cadrul Priorității de investiții 2.2. IMM sunt contractate 30 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 16,82 milioane euro, reprezentând 82,61% din alocarea regională.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor