tion.ro Web analytics

Cinci localitati la inaltime

Reactualizat la:

Cinci localitati la inaltime

<p>Tion: Cinci localitati la inaltime</p>
Reactualizat la:
Pentru cei cu rău de înălțime o simplă drumeție pe munte poate fi prea mult. Dacă însă în vârf de munte s-ar afla un oraș întreg, o comunitate în toată regula, atunci poate că răul de înălțime s-ar diminua, iar călătorul s-ar simți ca acasă și pe marginea unei prăpăstii de sute de metri. Iată așadar câteva localități cu adevărat la înălțime, pentru cei cu spirit de aventură.
Scris de T. Ex. - Pentru cei cu rău de înălțime o simplă drumeție pe munte poate fi prea mult. Dacă însă în vârf de munte s-ar afla un oraș întreg, o comunitate în toată regula, atunci poate că răul de înălțime s-ar diminua, iar călătorul s-ar simți ca acasă și pe marginea unei prăpăstii de sute de metri. Iată așadar câteva localități cu adevărat la înălțime, pentru cei cu spirit de aventură.

Ronda

Ronda (Spania)

Situată într-o zonă muntoasă, la 750 de metri deasupra nivelului mării, localitatea Ronda face parte din provincia Malaga. Localitatea este împărțită în două de un canion, El Tajo, ce are o adâncime de 100 de metri. Unele clădiri din localitate stau așezate chiar pe marginea acestui abis impresionant. Legătura dintre orașul vechi și cel nou se face prin 3 poduri care au fost construite în ere diferite. Unul are origini romane, al doilea are origini maure, iar cel de-al treilea a fost construit în secolul al 18-lea. Priveliștea din oraș este spectaculoasă, însă și mai spectaculoasă este imaginea acestui așezământ suspendat pe marginea canionului.

Bonifacio

Bonifacio (Corsica)

În punctul sudic al Insulei Corsica se află cea mai mare comunitate de pe insulă. Bonifacio este o așezare care pare fragilă, situată la 70 de metri înălțime, deasupra stâncilor de calcar erodate de valurile Mediteranei. Această localitate a fost mereu un sanctuar naval pentru ambarcațiunile care poposeau în zonă, iar acum este și o destinație preferată de cei înstăriți care vizitează mica comunitate cu yachturile lor de lux.

Castellfollit de la Roca

Castellfolit de la Roca (Spania)

Această localitate din Catalonia este mărginită de confluența râurilor Fluvià și Toronell. Marele zid de bazalt pe care este așezată această mică localitate are 50 de metri înălțime și un kilometru lungime. Structura bazaltică a fost formată de două cursuri de lavă care s-au suprapus. Comunitatea care și-a găsit căminul aici este cea mai mică din provincia Catalonia.

Santorini

Santorini (Grecia)

Situat la 200 de km de țărmul grecesc, arhipelagul Santorini este tot ce a rămas în urma unei explozii masive vulcanice. Inițial aici era o singură insulă. Acum, imaginea pitorească, dar și turismul modern au făcut din acest arhipelag o destinație de vacanță apreciată de mii de turiști. Explozia vulcanică care a creat practic Santorini s-a întâmplat în urmă cu 3.600 de ani, iar în urma ei a dispărut și măreața civilizație minoică. Santorini însă s-a ridicat din cenușă și a devenit una din așezările cretane de poveste.

Manarola

Manarola (Italia)

Situată în regiunea Liguria, Manarola ocupă o poziție periculoasă pe stânci bătrâne și măcinate de ape. Așezarea are o istorie îndelungată, Romanii amintind de localitate în numeroase texte, lăudând vinurile produse aici. De altfel și astăzi, turiștii se pot plimba prin podgoriile întinse din localitate și pe aleile mărginite de clădiri viu colorate.

 

 

 

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici