tion.ro Web analytics

Lumea nu a fost niciodată mai conectată decât acum

De T. Ex.
Reactualizat la:

Lumea nu a fost niciodată mai conectată decât acum

Reactualizat la:
ADVERTORIAL. La Nokia, am ştiut întotdeauna că reţelele de comunicaţii pe care le construim fac parte din infrastructura critică a lumii - de la serviciile de urgenţă, la aprovizionarea supermarketurilor, de la milioane de oameni care lucrează de la distanţă, la consumatorii casnici care se bazează pe reţele pentru educaţie, divertisment şi pentru a rămâne în contact cu cei dragi în timpul unor situaţii deosebite.
Scris de T. Ex. - ADVERTORIAL. La Nokia, am ştiut întotdeauna că reţelele de comunicaţii pe care le construim fac parte din infrastructura critică a lumii - de la serviciile de urgenţă, la aprovizionarea supermarketurilor, de la milioane de oameni care lucrează de la distanţă, la consumatorii casnici care se bazează pe reţele pentru educaţie, divertisment şi pentru a rămâne în contact cu cei dragi în timpul unor situaţii deosebite.

În contextul pandemiei de Coronavirus, acest lucru este mai important ca niciodată, iar efortul nostru pentru dezvoltarea şi perfecţionarea reţelelor de telecomunicaţii continuă.

Recent am anunţat că am declarat mai mult de 3.000 de seturi de brevete la Institutul European de Standarde pentru Telecomunicaţii (ETSI) ca fiind esenţiale pentru standardul 5G, reflectând poziţia noastră şi impulsul puternic în domeniul cercetării şi dezvoltării tehnologiei de comunicaţii mobile.

Dincolo de reţelele şi tehnologiile radio, abordarea Nokia end-to-end 5G include sistemele de reţele fronthaul, backhaul şi transport optic. Nokia Bell Labs a anunţat recent un nou record mondial în fibra optică pentru a permite reţelele 5G mai rapide şi cu o capacitate mai mare pentru viitor. Cercetătorii de la Nokia Bell Labs au stabilit recordul mondial pentru cea mai mare rată unică de transfer, de 1,52 Terabiţi pe secundă (Tbit /s) la peste 80 km de fibră optică standard – echivalentul streamingului simultan de 1,5 milioane de videoclipuri YouTube, de patru ori mai mare capacităţii anterioare, de aproximativ 400 de gigabiţi pe secundă. Aceste inovaţii demonstrează capacitatea Nokia de a dezvolta tehnologii end-to-end 5G care să răspundă nevoilor de transfer de date mereu în creştere şi latenţe tot mai scăzute, necesare pentru Internet of Things şi pentru aplicaţiile destinate consumatorilor.

Ştim că avem o datorie faţă de clienţii noştri şi de comunităţile pe care le deservesc, pentru a menţine aceste canale vitale de comunicare funcţionând chiar şi când utilizarea atinge niveluri fără precedent.

Monitorizăm continuu evoluţia situaţiei globale şi luăm măsuri de precauţie pentru menţinerea reţelelor în bună funcţionare. Aceasta include crearea de centre de comandă pentru gestionarea lanţurilor de aprovizionare şi creşterea interacţiunilor virtuale dintre oameni.

De asemenea, avem datoria de a proteja angajaţii noştri şi a le permite să lucreze în siguranţă de la distanţă şi în mod flexibil, acolo unde este posibil, astfel încât să putem depăşi perturbările şi provocările cu care ne confruntăm în prezent.

Dar avem şi o altă datorie – faţă de ţările în care Nokia operează; pentru că suntem o companie globală, avem datoria să fim parte a luptei mondiale împotriva acestei pandemii.

Aşadar, în aceste zile, Nokia lansează „Coronavirus Global Donation Fund”. „Acest fond, de 500.000 euro, este destinat să sprijine organizaţiile de caritate, spitale, clinici de sănătate şi alte organizaţii neguvernamentale de prim rang, care conduc lupta împotriva COVID-19 şi încearcă să diminueze efectul asupra comunităţilor. Asistenţa financiară va fi direcţionată către locul în care este cel mai necesar, în ţările afectate din întreaga lume. Este un pas mic, dar aceste entităţi fac o diferenţă mare în viaţa oamenilor şi dorim să le sprijinim cât mai bine. Acum este timpul pentru noi toţi să ne unim şi să ne jucăm rolul. Lumea nu a fost niciodată mai conectată şi niciodată nu a fost mai unită”. Rajeev Suri – Preşedinte şi CEO Nokia.

Adiţional, Nokia România în parteneriat cu Asociaţia Şcoala mamei Junior, a sprijinit încă de la decretarea stării de urgenţă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara prin donaţii făcute de angajaţi.

#COVID19, #TeamNokia,
#sustainability, #CSR.

(276824)

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Sănătate

  Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, are Covid-19
  Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra are Covid-19. Acesta a fost testat pozitiv, cu SARS-Cov2, după ce a intrat în contact cu o persoană cu Covid-19.

  Sănătate

  Covid-19. Peste 100.000 de persoane au fost testate în Timiș, de la începutul pandemiei
  Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică transmit că în Timiș au fost testate peste 100.000 de persoane, de la începutul pandemiei de Covid-19.

  Ştirile judeţului Timiş

  Timișoara a primit în sfârșit Pădurea Verde de la Guvernul României. În 5 ani se face pădure-parc
  După opt ani de discuții și șase hotărâri de consiliu local, Guvernul României a reușit să transfere aproape 520 de hectare din proprietatea Romsilva în proprietatea Primăriei Timișoara. Municipalitatea o poate pierde iar, dacă în cinci ani nu amenajează pădure-parc. Însă fără să taie copaci. 12

  Capitala Culturala

  Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii vine cu vești noi
  Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii a anunțat semnarea contractului cu Casa de Cultură a Muncipiului Timișoara și demararea programelor culturale din această toamnă. 1

  Sănătate

  Focar nou de Covid-19 în Timișoara, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică. Patru copii confirmați pozitiv
  În Timiș a apărut un focar nou de Covid-19, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Timișoara, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP). Aici sunt patru cazuri depistate. Este vorba despre patru copii, beneficiari ai centrului.

  Sănătate

  Covid-19, Timiș, ultimele 24 de ore: localitățile unde au apărut cazuri noi
  De joi până vineri, în Timiș au apărut 65 de cazuri noi de Covid-19, cele mai multe în Timișoara – 30. În județ sunt 163 de pacienți cu SARS-Cov2 internați în spitale. 2

  Sănătate

  Peste 1.600 de persoane confirmate cu Covid-19 în România, în 24 de ore: Timiș: 65 de cazuri noi și patru decese
  În România, în ultimele 24 de ore, au fost raportate peste 1.600 de persoane infectate cu SARS-Cov2. În Timiș sunt 65 de cazuri noi și patru decese, de joi până vineri.

  Ştirile judeţului Timiş

  Poliția Locală n-are timp de sesizările timișorenilor, luptă împotriva coronavirusului. Dar îl păzește pe primar
  Dacă vedeți o neregulă în oraș, nu vă mai pierdeți vremea să cereți ajutorul Poliției Locale! Oamenii legii sunt ocupați să „lupte împotriva coronavirusului”. Sunt în continuare în subordinea MAI și nu răspund la sesizări. Cu toate astea, au timp să îl păzească în continuare pe primarul Timișoarei atunci când iese la plimbare. 7

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.