tion.ro Web analytics

Frontier Smart Technologies Timișoara: „If you’re good enough, you’re old enough”

Reactualizat la:

Frontier Smart Technologies Timișoara: „If you’re good enough, you’re old enough”

<p>foto: Frontier Smart Technologies Timișoara</p>
Reactualizat la:
Echipa Frontier Smart Technologies Timișoara, parte a unei companii internaționale de top în domeniul Smart Audio, se situează printre cele mai avansate centre de inovație din lume.Lucrând într-un domeniu tehnologic extrem de dinamic, specialiștii echipei aduc mereu soluții inovative, aplicate de branduri cunoscute la nivel global.
Scris de Amalia Kui - Echipa Frontier Smart Technologies Timișoara, parte a unei companii internaționale de top în domeniul Smart Audio, se situează printre cele mai avansate centre de inovație din lume.Lucrând într-un domeniu tehnologic extrem de dinamic, specialiștii echipei aduc mereu soluții inovative, aplicate de branduri cunoscute la nivel global.

1. Ce înseamnă concret Frontier Smart Technologies Timișoara?

În urmă cu 6 ani compania a decis să se orienteze către piața de Smart Audio, moment în care au fost investigate diferite potențiale locații din Europa. Din cele zece țări evaluate au rămas pe lista scurtă Bulgaria, România și Polonia. Timișoara a fost selectată pentru infrastructura IT bine dezvoltată, dar mai ales pentru predominanța inginerilor cu experiență în aplicații embedded.

Frontier Smart Technologies Timișoara a fost demarat ca un concept „anti-corporatist”, accentuând creativitatea inginerilor și oferind libertate acestora. Funcționam încă din prima zi pe principiul „dacă ești destul de bun, vârsta nu contează”, și drept dovadă, în acest moment, unul dintre primii ingineri angajați, Horea Pop este, la doar 31 de ani, în poziția de General Manager.

Pentru unii, Frontier Smart Technologies înseamnă proiecte inovative și produse care ajung cu siguranță pe rafturile magazinelor, pentru noi FST înseamnă în primul rand oamenii și o abordare generală de tipul „no barriers”.

2. Ce a realizat până acum Frontier Smart Technologies în domeniul echipamentelor pentru aparate radio digitale și internet radio?

Primul proiect realizat exclusiv în Timișoara a fost integrarea în premieră a tehnologiei Spotify Connect într-un smart speaker . Din acel moment, echipa din Timișoara este partener preferat de către compania Spotify cu care lucrăm îndeaproape.
Pe parcursul celor 6 ani am lucrat direct cu parteneri ca: Sony, Panasonic, Pioneer, Harman Kardon, Bose și Marshall, la sisteme audio inteligente dotate cu conectivitate WiFi și BT.

În ultimii doi ani, ne-am concentrat pe integrarea în produsele noastre și ale partenerilor, a celor trei ecosisteme de asistenți vocali: Amazon Alexa, Google Voice și Apple Siri. Suntem partener recomandat de către toți marii jucători din piață, pentru produse din zona audio și IoT care integrează asistenți vocali. Spre exemplu, momentan lucrăm cu cei de la Kohler la dezvoltarea oglinzii Verdera Voice Smart Mirror. Un alt proiect interesant care se derulează momentan în parteneriat cu Lavazza îl reprezintă o serie nouă de aparate de cafea inteligente dotate cu asistent vocal.

3. Care sunt obiectivele pe care le urmăriți? Ce înseamnă extinderea ariei de interes spre smart audio și spre Internet of Things? Cât de importantă este protejarea mediului pentru domeniul dumneavoastră de interes?

Expertiza acumulată în domeniul Smart Audio ne recomandă și pentru piața de servicii software din acest domeniu. Concret asta înseamnă că dezvoltăm o nouă direcție de business, și anume Software Licensing care presupune implementarea pe chip-urile clienților a serviciilor software existente, precum și a unor servicii de nișă cum ar fi Dolby Atmos.

4. Proiectele pe care le realizați și soluțiile pe care le dezvoltați în permanență presupun lucrul cu echipe energice, creative, mereu adaptate la extrem de dinamica și concurențiala piață de profil. Cum reușiți să vă mențineți mereu în top?

Începând cu procesul de recrutare care este predominant informal, și continuând cu interacțiunea zilnică cu colegii, focusul nostru este pe a oferi tuturor o experiență pozitivă. Familiaritatea atmosferei de lucru ne permite să ne exprimăm deschis ideile și să încurajăm creativitatea.

Colegii noștri sunt implicați constant în deciziile privind pachetele motivante pe care le oferim, fie că e vorba despre beneficii sau despre activitățile pe care le facem împreună, încurajăm sugestiile și inițiativele tuturor.

5. Reprezentați o echipă deschisă spre tinerii care își doresc să lucreze în acest domeniu? Cum îi selectați, cum îi motivați și cum îi atrageți spre această direcție pe care mergeți?

Tehnologiile inovative la care lucrăm ne poziționează ca un angajator atractiv. Acestea necesită multa pasiune, astfel că unul dintre criteriile principale de selecție a noilor colegi este pasiunea pentru tehnologie. Avem un proces de recrutare adaptat fiecărui candidat, identificam capabilitățile tehnice, însă menținem o atenție sporită spre compatibilitatea cu echipa și cultura noastră.

foto: Frontier Smart Technologies Timișoara

(209923)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  În Timișoara, rata de infectare cu Covid a trecut de 21. Situația în Timiș

  România

  Coronavirus, 27 ianuarie: Peste 31.000 de infectări în România și 71 de decese. În Timiș sunt 2.381 de cazuri

  Eveniment

  UPDATE. Cabluri de fibră optică abandonate pe pista de biciclete și pe șosea, la Moșnița Nouă

  Sănătate

  Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara crește numărul de paturi destinate copiilor cu Covid-19

  Eveniment

  Zeci de percheziții într-un dosar pentru vaccinări false. Polițiștii au descins și în Timiș

  Mapamond

  Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

  Ştiri din Timiș

  Puțini profesori interesați de posturile de directori, în Timiș. Inspectorul general: „Avem o problemă în mediul rural”

  Sănătate

  Aproape 50 de copii din categoria 5-11 ani s-au vaccinat anti-Covid în prima zi de deschidere a centrelor în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Chestionar pentru timișoreni. Despre regenerarea spațiilor urbane și formarea unor experți

  Eveniment

  Traficant de migranți trimis în judecată, în Timiș. A fost prins transportând 26 de transfugi

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici